Strooiwagens zijn er klaar voor

3

Den Helder – Als de voorspellingen uitkomen valt er ook bij ons vandaag sneeuw. Dan kan het ook zomaar glad worden en gelukkig staan de strooiploegen dan gereed. Op welke wegen HVC precies strooit, staat aangegeven op een plattegrond. Deze is tot 1 april 2019 in te zien bij het Klantcontactcentrum in het stadhuis en op Den Helder gladheid

Ook staat op deze kaart aangegeven op welke fietspaden wordt gestrooid. Op fietspaden die niet op deze kaart zijn ingekleurd, wordt nooit gestrooid. De strooiploegen gaan op pad gaan voordat het glad is en ze strooien nat zout. Dat blijft beter liggen, ook als het droog is en er nog geen neerslag is gevallen.

Allereerst zijn de busroutes en de belangrijkste noord-zuid en oost-west verbindingen aan de beurt. Daarna volgen de wijkontsluitingswegen. Gelijktijdig met de wegen nemen de gladheidsbestrijders ook de aanliggende fietspaden en andere belangrijke fietsverbindingen onder handen. Bij een ‘redelijke’ hoeveelheid sneeuwval of opvriezing zijn bovenstaande wegen en paden (over een totale lengte van 180 km) binnen drie uur allemaal gestrooid.

Overmatig
Alleen bij overmatige sneeuwval wordt (overdag) handmatig gestrooid bij onder meer abri’s, oversteekplaatsen, bruggen, winkelcentra, het stadhuis en het politiebureau. Deze taak wordt uitgevoerd door medewerkers van de gemeente. Pas daarna komen ook de minder belangrijke fietspaden aan bod.

Het is niet mogelijk strooizout te halen bij HVC of de gemeente. Strooizout is te koop bij de verschillende supermarkten en doe-het-zelf zaken. Het advies is om strooizout tijdig in huis te halen.

3 REACTIES

  1. Ik kan natuurlijk niet voor de rest van Den Helder spreken maar hier op Julianadorp wordt er regelmatig en vooral preventief gestrooid zodat de wegen en fietspaden goed begaanbaar zijn. Ik vind dat dat ook wel eens gezegd mag worden 100 punten !

Comments are closed.