Suns hervatten competitie met zege

1

Den Helder- De derby van Noord-Holland is donderdagavond uitgelopen in een overwinning voor Den Helder Suns. Bij rust was Apollo Amsterdam nog helemaal in de wedstrijd (32-31 achter), maar na de pauze sloeg Den Helder haar slag. Uiteindelijk werd het 77-68.

Steve Harris was belangrijk voor zijn team met 23 punten tegen een schotpercentage van bijna 85%. De andere Amerikaan in Helderse dienst, Levone Holland, opende de score in de eerste wedstrijd van 2019. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd, want het gaat volledig gelijk op, Als Holland de Suns op 13-10 zet met een driepunter dan is het Matthew van Tongeren die namens Amsterdam direct de score gelijk trekt. Het eerste kwart eindigt in 15-14.

De eerste minuten in kwart twee zijn voor Apollo. De bezoekers mogen afstand nemen tot aan 15-20. Waarna Harris zich even laat zien met acht punten op rij, waarvan de laatste score een spetterende dunk betreft. Appolo verzuimt ook niet om te scoren en leidt drie minuten voor de rust met 25-27. Dyon Halman komt erin voor Harris, zijn naam wordt direct door de speaker genoemd betreffende een rebound en score wat Amsterdamse coach Patrick Faijherbe doet besluiten tot het nemen van een time-out. Halman mag daarna zijn laatste punten noteren en zet daarmee de 32-31 ruststand op het bord.

Amerikaans duo
De minimale voorsprong van de Suns breidt zich uit door een groot aandeel van het Helderse Amerikaanse duo: 38-55. Als Aron Roye een fout maakt op Boy van Vliet is het verschil zes punten in het voordeel van Den Helder. 43-37. Via een driepunter van Van Vliet wordt het 50-43. Het tempo gaat omhoog in de wedstrijd en op verdedigend vlak lijken beiden teams even rust te pakken, als er aan beiden kanten makkelijk gescoord wordt. Tom Koopman doorbreekt de tien puntengrens voor Den Helder. Van Tongeren brengt de marge weer onder de tien. Bij 58-50 een het einde van de derde tien minuten is het voordeel nog altijd van de Suns.

Het vierde en laatste kwart lijkt een formaliteit als de Suns dit keer wel de controle in de wedstrijd weten te houden. Dat ging voorgaande wedstrijden nog in de slotminuten nog wel eens mis. Met nog vier minuten speeltijd hebben de Suns bij 71-56 de grootste voorsprong van de wedstrijd te pakken die ook niet meer uit handen wordt gegeven. Het publiek wordt terloops nog even getrakteerd op twee opeenvolgende dunks van Ales Laurent en Steve Harris. Boyd van de Vuurst de Vries mag de eindstand noteren: 77-68.

Belangrijke zege
Steve Harris:”Dit was voor ons een hele belangrijke overwinning. Een goede start van het jaar. We waren er ook klaar voor en voelde ons goed voor aanvang van de wedstrijd. Met Weert en Aris opkomst, eveneens twee belangrijke wedstrijden, geeft dit een goed gevoel. Fijn dat ik zoveel aan het team heb kunnen bijdragen.” Zondag speelden de Suns in en tegen Weert. Harris:”Zeker in deze wedstrijd moeten we de volle veertig minuten 100% geven. We kunnen geen gas terugnemen. Weert is wat dat betreft een stugge ploeg en levert een ware strijd.”

Suns: Harris 23 punten, van Vliet 17, Holland 11
Apollo: Weijs 14, Bruining 11, van Tongeren 11

1 REACTIE

  1. Iedereen begint blijkbaar fris aan de competitie. wees vooral niet overmoedig in de komende belangrijke wedstrijden.

    succes verder ….een belgische supporter

Comments are closed.