Tevreden over vier weken ijsbaan

0

Den Helder – Na ruim vier weken is de ijsbaan in de Beatrixstraat weer verleden tijd. Zondag kon voor het laatst worden geschaatst en direct na sluitingstijd werd begonnen met de ontmanteling. Goed nieuws voor de liefhebbers: eind dit jaar keert de baan terug.

Tientallen schoolklassen bezochten de ijsbaan in de eerste twee weken, de periode voor de kerstvakantie. Verder was er elke zondagochtend peuter- en kleuterschaatsen en die uurtjes werden bijzonder goed bezocht. Het waren de uren waarin de jonge aanstormende schaatstalenten even, zonder gevaar van snelle tieners, op het eigen tempo het schaatsen onder de knie konden krijgen, al dan niet achter de zeehond.

Volgens Hans van Leeuwen zijn er zo’n 15.000 bezoekers geweest en dat aantal ligt iets hoger dan vorig jaar. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op de voorbije periode, die zonder noemenswaardige incidenten verliep. Deze week wordt nog gebruikt voor het verwijderen van de baan. Die werkzaamheden zijn naar verwachting donderdag volledig afgerond.