Toch een boete voor bromwandelaar

0

Den Helder – De politie zag dinsdag rond 15.30 uur op de Torplaan een auto voorbij komen die zo vol zat dat de 51-jarige bestuurder geen zicht meer naar achteren of de zijkant had. Hiervoor werd hij aan de kant gezet. Uit de speekseltest kwam naar voren dat er sporen van cocaïne en amfetamine in zijn lichaam zaten. Er is bloed afgenomen om te kijken of het hier om een strafbare hoeveelheid gaat. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 20.00 uur zagen agenten een 16-jarige jongen op de Parallelweg rijden op een bromfiets. Toen hij de agenten zag, ging hij gelijk lopen met de bromfiets. Vanwege dit aparte gedrag werd hij gecontroleerd en toen bleek dat de jongeman niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg proces-verbaal.

Rond 21.00 uur zagen agenten op de Peelstraat een auto rijden, waarvan ze wisten dat de bestuurster een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De 45-jarige vrouw reed nu ook en is aangehouden. Zij verklaarde dat zij haar auto toch echt nodig had om op haar werk te komen, maar hier moet zij toch echt een andere oplossing voor gaan zoeken, want bij een volgende keer wordt haar auto in beslag genomen.