Turnsters in het rhönrad in de Draaikolk

0

Den Helder – Zo’n vijftig turnsters uit Groningen, Friesland en Noord-Holland kwamen zaterdag naar de Noord-Nederlandse kampioenschappen Rhönrad. Voor de derde keer werd deze wedstrijd georganiseerd door de Helderse Vereniging Turnlust.

De thuisbasis, sporthal De Draaikolk, was gezellig druk en de tribunes lekker gevuld. De oefeningen werden afgerond met een groet aan de jury. Na deze groet had het publiek voor elke turner een applaus paraat en dat maakte het een sfeervol kampioenschap.

Voor dit kampioenschap moesten de turners drie oefeningen laten zien: Rechtuit, Spiralen en Sprong. En zo was er over de hele vloer van de sporthal genoeg te zien voor het publiek. De turners beoefenen hun sport op recreatief niveau. In deze categorie worden niet veel wedstrijden georganiseerd. De organiserende club Turnlust is dan ook blij dat zoveel turners graag naar Den Helder kwamen om aan de wedstrijd mee te doen.

Foto’s: DHFOTO