Vorst, maar schaatsen kan nog niet

1

Den Helder – Na een paar nachten vorst kriebelt het alweer bij de schaatsliefhebbers, maar ze moeten echt nog even geduld hebben. Het ijs op de sloten en grachten is zeker te dun en dus levensgevaarlijk, maar ook op de ijsbanen van Den Helder en Julianadorp is schaatsen nog niet aan de orde.

Het kwik daalde afgelopen nacht in Den Helder tot -5,8 graden. Er stond bovendien weinig wind, dus ideale omstandigheden om het ijs te laten groeien. Dat heeft het ook gedaan, maar het is nog niet sterk genoeg om schaatsers te dragen. In Julianadorp ligt de baan dicht, maar laat Albert Kisteman van de ijsclub weten dat we nog even geduld moeten hebben. De club bekijkt het elke dag opnieuw.

Ook de ijsbaan in Den Helder gaat nog niet open. De dikte van het natuurijs bedroeg maandagochtend 2,5 tot 3,5 centimeter. “Daar moet dus nog zeker 2,5 centimeter bij”, laat voorzitter Joop van Schie weten.

1 REACTIE

  1. De kop:Vorst, maar schaatsen kan nog niet.
    En helaas voor de liefhebbers zal het er voorlopig ook niet van komen

Comments are closed.