DHA-A leader
DHA-A leader

Willemsoord moet de plek voor evenementen blijven

Den Helder – De vestiging van het stadhuis op Willemsoord betekent wat het college betreft niet dat evenementen op het terrein straks tot het verleden behoren. Voor het gebruik van gebouw 66 is de Stadshal een prima alternatief.

Volgens wethouder Michiel Wouters is met de Kampanje al gesproken over deze kwestie en is zij bereid de Stadshal in te zetten voor evenementen. Op dit moment maken onder anderen de Pasar Malam, de Halve van Den Helder, de schepenbeurs, Tour de Lasalle en het Historisch Weekend gebruik van gebouw 66, waar straks de publieksfunctie van het stadhuis in zit. Er is met de Kampanje nog niet gesproken over de kosten, maar Wouters is ervan overtuigd dat er straks een goede oplossing komt.

Het college benadrukte donderdagavond tijdens een persconferentie over de verplaatsing van het stadhuis dat een en ander niet ten koste moet gaan van de evenementen die op Willemsoord plaatsvinden. Volgens wethouder Kees Visser is het zelfs niet ondenkbaar dat gebouw 66 deels beschikbaar blijft voor gebruik tijdens evenementen. Los daarvan meent het college dat het complete terrein straks, ook met de horeca, misschien nog wel beter geschikt is voor evenementen dan nu het geval is.

“Willemsoord moet de plek voor evenementen blijven”, aldus Wouters.

Stadhuis op Willemsoord?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

5 reacties

 1. Bodelo

  Ik zie niet in waarom de vestiging van het Stadhuis het einde van evenementen zou moeten betekenen. Met een beetje creativiteit (zoals ook al genoemd in het stuk) kan elk evenement doorgaan.

  1. juttertje 51

   omdat de schouwburg de hoofdprijs vraagt de tour de lasalle is niet voor niets naar gebouw 66 verkast had met de kosten te maken en wat de opmerking van de wethouder visser van feest zaken die geloof ik helemaal niet is van de vereniging van dwazen

 2. Judge X

  Ik ga nog slechts met belangstelling volgen, hoe alle ondoordachte ‘creatieve zwembadjes’ in de nabije toekomst gaan scheuren en lekken. 😉

Reageren is niet meer mogelijk.