Willemsoord moet de plek voor evenementen blijven

5

Den Helder – De vestiging van het stadhuis op Willemsoord betekent wat het college betreft niet dat evenementen op het terrein straks tot het verleden behoren. Voor het gebruik van gebouw 66 is de Stadshal een prima alternatief.

Volgens wethouder Michiel Wouters is met de Kampanje al gesproken over deze kwestie en is zij bereid de Stadshal in te zetten voor evenementen. Op dit moment maken onder anderen de Pasar Malam, de Halve van Den Helder, de schepenbeurs, Tour de Lasalle en het Historisch Weekend gebruik van gebouw 66, waar straks de publieksfunctie van het stadhuis in zit. Er is met de Kampanje nog niet gesproken over de kosten, maar Wouters is ervan overtuigd dat er straks een goede oplossing komt.

Het college benadrukte donderdagavond tijdens een persconferentie over de verplaatsing van het stadhuis dat een en ander niet ten koste moet gaan van de evenementen die op Willemsoord plaatsvinden. Volgens wethouder Kees Visser is het zelfs niet ondenkbaar dat gebouw 66 deels beschikbaar blijft voor gebruik tijdens evenementen. Los daarvan meent het college dat het complete terrein straks, ook met de horeca, misschien nog wel beter geschikt is voor evenementen dan nu het geval is.

“Willemsoord moet de plek voor evenementen blijven”, aldus Wouters.

Stadhuis op Willemsoord?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

5 REACTIES

  1. Ik zie niet in waarom de vestiging van het Stadhuis het einde van evenementen zou moeten betekenen. Met een beetje creativiteit (zoals ook al genoemd in het stuk) kan elk evenement doorgaan.

    • omdat de schouwburg de hoofdprijs vraagt de tour de lasalle is niet voor niets naar gebouw 66 verkast had met de kosten te maken en wat de opmerking van de wethouder visser van feest zaken die geloof ik helemaal niet is van de vereniging van dwazen

  2. Ik ga nog slechts met belangstelling volgen, hoe alle ondoordachte ‘creatieve zwembadjes’ in de nabije toekomst gaan scheuren en lekken. 😉

  3. 1 Het ligt NIET centraal ten opzichte van andere stadsdelen. 2. De gemeente gaat niet over bushaltes en lijnen. 3 Als zij zo nodig een nieuw stadhuis willen hebben , zoek dan een plaats die centraler ligt dan Willemsoord. Willemsoord, ligt notabene aan de rand van de stad. Hoezo….. centraal Henk ? Voor Henk persoonlijk zeker ..Maar je zal er maar naar toe moeten vanuit Julianadorp. Daar, waar nu de Brandweer , Politie en het oude gemeentehuis liggen, heb je de centraalste plek in de stad. Bovendien , heb je daar nog grond genoeg om te bouwen. Wat ze nu willen , is gewoon het Willemsoord terrein winstgevend proberen te maken wat tot nu toe ,trekken aan een verliesgevend dood paard is gebleken.

  4. Lekker centraal tussen Julianadorp en Den Helder?? Dorpers zijn er ook nog Henk. Mooi egoïstisch verfhaal van een Heldenaar?

Comments are closed.