Woning gesloten na vondst harddrugs

8

Den Helder – In een woning in het centrum van Den Helder is harddrugs aangetroffen. De woning is 2 januari 2019, op last van burgemeester Koen Schuiling, voor de duur van zes maanden gesloten. De sluiting is vastgesteld op basis van het Damoclesbeleid.

In de woning is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het gebruik van verdovende middelen die op lijst I Opiumwet voorkomen, kan een gevaar vormen voor de volksgezondheid. Ook tast de handel in verdovende middelen het gevoel van veiligheid aan en kan het voor overlast zorgen.

Artikel 13 B van de opiumwet, het Damoclesbeleid regelt preventie en beheersing van de uit het drugsgebruik voortvloeiende risico’s voor de volksgezondheid en het voorkomen van nadelige effecten van de handel in en het gebruik van drugs op het openbare leven en andere lokale omstandigheden.

8 REACTIES

      • Ja en Nee. Ja , want dan weten de mensen wat er in hun buurt speelt ( sommigen weten de naam van hun buren niet eens ) En Nee , de eventuele koopwoningen worden op zo’n pand afgerekend .( huizen verliezen hun waarde en worden in de nabijheid van een drugspand bijna niet of heel moeilijk en dan nog , met flinke waarde vermindering meer verkocht) De impact , van de aanwezigheid van een drugspand of coffeeshop op de woonomgeving moet niet onderschat worden. Dus het ligt er maar aan hoe je het bekijkt .

  1. Goede zaak. Aanpakken dat tuig wat onze samenleving kapot maakt en zichzelf illegaal verrijkt.

  2. Het bewuste pand wordt voorzien van een pamflet met daarop het besluit van de burgemeester.
    Dit om kenbaar te maken dat deze zaken niet getolereerd worden.
    Dus is het voor eenieder zichtbaar.

  3. Er hangen pamfletten op het gesloten pand, waar met koeieletters “gesloten, drugspand” op staat. Ramen en deuren zijn met politietape verzegeld. Niets geheimzinnigs aan dus.

Comments are closed.