Zeemacht estafetteteam Nederlands Kampioen

0

Den Helder – De afgelopen dagen vonden de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Korte Baan plaats in Zwolle. Meer dan 1000 zwemmers uit geheel Nederland en het buitenland kwamen aan de start. Voor MSV Zeemacht kwamen Suzanne en Tessa Mosch, Annette van Dok, Jet Kleine en Anouk van der Kruk aan de start. Ze behaalden in totaal vier medailles en als kers op de taart werd het estafetteteam Nederlands Kampioen op de 4×50 meter wisselslag.

Op de eerste dag zwom Annette naar een zevende en Suzanne naar een vijfde plek op de 200 meter rugslag. Anouk Kruk eindigde als tiende op de 50 meter schoolslag en werd vijfde op de 100 meter vrije slag. Op die laatste afstand werd Jet Kleine negentiende en Tessa Mosch negende. De 4×200 vrije slag estafette dames (met Anouk, Suzanne, Jet en Tessa) wonnen het zilver.

De tweede dag begon met de 4×100 vrije slag in dezelfde samenstelling en wederom was er het zilver voor Zeemacht. Anouk werd vierde op de 200 meter schoolslag, slechts een tiende achter de bronzen medaille. Op de 50 meter vlinderslag werd Jet achtiende en Suzanne tiende. op de 100 meter wisselslag eindigde Tessa als veertiende en Anouk werd nog achtste op de 200 meter vrije slag. Op de 100 meter rugslag knalde Suzanne naar een nieuw persoonlijk record en een vijfde plek.

Het hoogtepunt was aan het einde van de tweede dag, waar de dames estafette 4x 50 wisselslag Nederlands kampioen werden.