Ziekenhuis annuleert afspraken wegens ICT-storing (update 2)

0

Den Helder – De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft op dit moment te maken met een grote ICT-storing. “We weten niet hoe lang dit gaat duren. Er wordt gewerkt aan een oplossing”, zo laat de organisatie weten via de eigen website.

Het gevolg van de storing is dat afspraken voorlopig niet doorgaan. Dit gaat om:
– poliklinieken
– medisch ondersteunende afdelingen zoals radiologie, nucleaire geneeskunde, laboratorium
– alle geplande operaties

“Afspraken van patiënten kunnen we niet meer afzeggen, omdat we geen beschikking hebben over de contactgegevens van patiënten. Wij kijken in de loop van de dag de afspraken weer kunnen hervatten. Op deze website houden wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken.”

De NWZ zegt te begrijpen dat dit heel vervelend is voor de patiënten die het betreft en te hopen dat het zo snel mogelijk opgelost is.

Update 

Volgens een woordvoerster was er gisteren nog niets aan de hand, maar bleken de gegevens vanmorgen om 06.30 uur niet op te vragen. Het is onbekend om hoeveel afspraken het precies gaat, maar het betreft de locaties Den Helder, Alkmaar, Schagen, Heerhugowaard en Texel. Patiënten kunnen helaas pas bij aankomst op de locatie worden geïnformeerd. 

Update 2
Er is een tijdelijke oplossing gevonden waardoor de poliklinieken voor de rest van de dag weer open en telefonisch bereikbaar zijn. Heeft u vanmiddag een afspraak? Dan gaat die in principe door. Als uw afspraak toch niet door kan gaan wordt u hierover gebeld. NWZ is aan het onderzoeken of de tijdelijke oplossing ook gebruikt kan worden voor de andere onderdelen van het ziekenhuis, zoals op de spoedeisende hulp.