Zonnepanelen op het buurthuis

0

Den Helder – Buurthuis West End heeft onlangs een grote stap gezet richting energieneutraal. Maar liefst 73 zonnepanelen voorzien sinds december MFC West End in Den Helder van energie. NAM heeft aan de kosten bijgedragen.

In voorgaande jaren werden al de lampen vervangen door led-verlichting en het dak geïsoleerd. Nu ook de zonnepanelen op het dak zijn geplaatst, is het multifunctioneel centrum een eind op weg naar energieneutraliteit.

Bij de totstandkoming van het project “MFC West End Energieneutraal” zijn vele vrijwilligers betrokken die MFC West End een warm hart toedragen, zodat de kosten beperkt bleven. Het project was financieel mogelijk door NAM en VSB Fonds. De NAM heeft bijgedragen vanuit het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma. Met dit programma investeert NAM in de regio’s waar het bedrijf actief is.