Aantal WW-uitkeringen stijgt weer

16

Den Helder – Het aantal WW-uitkeringen in de Noord-Hollandse regio’s is in januari weer toegenomen, zo meldt het UWV. De stijging was het sterkst in Noord-Holland Noord. In vergelijk met december 2018 werden er 447 WW-uitkeringen meer verstrekt dan in januari, een toename van 5 procent.

“Een toename van de WW in januari is gebruikelijk”, laat het UWV weten. “Veel arbeidscontracten worden afgesloten tot het einde van het kalenderjaar. Niet iedereen van wie het contract afloopt, vindt direct weer een nieuwe baan. Werkzoekenden die uitkijken naar een nieuwe baan, kunnen ter overbrugging een WW-uitkering aanvragen. Opvallend is dat de WW-stijging in januari groter was dan in voorgaande jaren.”

In Den Helder was de groei 6,3 procent, waardoor het aantal inwoners met een WW-uitkering steeg van 752 naar 799. De stijging in Schagen was 5,6 procent (van 532 naar 562), in Hollands Kroon 7,8 procent (van 588 naar 634) en op Texel slechts 1,5 procent (van 196 naar 199).

Hoewel het aantal WW-uitkeringen de komende maanden naar verwachting weer zal afnemen, zal de daling minder sterk zijn dan de afgelopen jaren. Oorzaken van het afvlakken van de WW-daling zijn de afnemende economische groei en het teruglopend aantal werkzoekenden. Het wordt steeds moeilijker voor werkgevers om nog aan geschikt personeel te komen. Steeds meer mensen die kunnen werken, hebben een baan

16 REACTIES

 1. Nee dat moet je aan Pieter Bos overlaten van het groot bestuurlijk overleg,die heeft zo 160 genieen verzameld om het tij te keren,en om de cijfers te controleren.
  De man is een topper,weet super bijeenkomsten te organiseren,waardoor iedere werkeloze direct in catering aan de slag kan.
  Je kan niet zonder hem.

 2. overheidsinstanties en cijfers gaan niet samen….. we worden alleen maar voorgelogen en de ene blunder na de andere komt aan het licht, wat een enorme puinzooi is dit land geworden en tokkie town volgt keurig het Haags beleid

 3. Oh inderdaad bevalt iets niet dan geloven we het gewoon niet. We trekken een geel hesje aan en weten alles beter.

  • oh ja de recente cijfers kloppen lekker, hopje, schoenmaker blijf bij de leest in u geval houd het maar bij vla

 4. Nou Hopje,je bent op de satirische tour,maar vanuit het klootjesvolk cq stemvee komen vaak de briljantste ideeen uit voort.
  En soms zit het arrogante (haagse hopjes gedoe) het klootjes volk zo hoog dat ze hun stem laten horen,lullig voor jou misschien.

  • Kijk , ik kijk net effe in de brievenbus. Of ik effe 400.00 eurotjes aan lidmaatschap van deze gemeente wil betalen. Komt nog een kleine 300.00 bij om droge voeten te houden, en dan mogen wij niet mopperen op deze gemeente ?

   • ik heb hem ook net binnen helaas, u mag “blij” zijn met “maar” 400 euro, het is zo jammer dat al dit geld gewoon weggegooid is, ik vind het helemaal niet erg om ergens voor te betalen maar zie er toch wel graag iets voor terug, in deze gemeente is het niet zo, betalen ja zsm en zonder tegenspraak, iets retour krijgen ho maar…..

 5. nou nou niet zo klagen hoor,U heeft een mooi zwembad gekregen,een super bieb,super schone straten,een leeg museum,een prachtige wandel promenade zo naar de dijk,een super schouwburg, en natuurlijk but no least een super stadhuis geheel naar voorbeeld van het primaverii paleis in Boekarest,een florerend haven bedrijf,
  U begrijpt toch wel dat kwaliteit betaald dient te worden,en dat de reserve,s uit de wmo pot daar natuurlijk niet toereikend voor zijn.
  Verder kan ik mededelen dat er in deze stad een economische kentering staat aan te komen(het meeste zuur heeft U gehad)
  Het zoet komt er aan.
  Dit alles heeft U door het daadkrachtig,alerte bestuur van deze stad te danken,met de innige samenwerking van zeestad(constante aanlevering van ideeen)het visionaire gedachtengoed van het havenbedrijf,de woning stichting, onze gedreven ambitieuze schouwburg, en alle anderen die op de achtergrond wensen te blijven,incl de side letters in deze convenanten.
  En wat ik nog vergeet maar niettemin zeer belangrijk de genieen van het groot bestuurlijk overleg,zij halen het werk naar deze regio.
  Let op U wordt binnenkort misselijk van het vele zoete.
  PS nog niet berekend,de post beveiliging dagelijks bestuur/raadsleden en vaste relaties gaan onvoorzien stijgen,vanwege de kritische noten op deze site.
  De berekening hiervan is uitbesteed aan extern bedrijf.

 6. Pas maar op , straks nodigen ze je nog uit , voor een optreden in de Schouwburg als Joep van het Hek heeft afgezegd. Zulk èèn satire kunnen ze de Helderse bevolking niet ontzeggen. Of is dit nu verbaal in de zeik zetten ?

 7. Helaas Henk ik moet je teleurstellen,ook in Haarlem lopen ongekende genieeen rond,die de meerjaren begroting er zo doorheen loodsen.
  En zullen ze hun uiterste best doen om de komende 3 jaren de trein op volle kracht door te laten rijden.
  Zelfs al zal er een compleet nieuw college komen,dan nog zal dit beleid doordenderen.
  Het kost gewoon jaren om juridische redenen,schulden etc dit wanbeleid om te buigen naar niveau gezond verstand.
  Er is naar mijn mening maar een manier,wanbeleid moet in het strafrecht komen,bij schuldig bevinding de plukze toepassen.
  Indien er geen fin. malversaties zijn gepleegd,het onterecht genoten bruto salaris terug betalen aan de gemeenschap.
  Ben mij er van bewust dat het helaas een utopische wens van mij is.
  Denk bijv alleen maar aan de Albert Heijn affaire,voor de kleine BV wel kat achter kat.
  De vriendenkring is groot, heel groot in dit land.
  Banken (ned) zijn al vele malen veroordeeld ook mondiaal,je zou kunnen spreken van criminele organisaties.
  Lachend handje klap,de gevangenis wordt al jaren niet voor iedereen gebouwd.
  Slechts in een enkel geval wordt m.n. een VVD er veroordeeld als voorbeeld,maar hier lopen super engerds in de rondte.

Comments are closed.