Asielzoekers voetballen bij FC Den Helder

53

Den Helder – Voetbalclub FC Den Helder en het COA zijn tot overeenstemming gekomen om bewoners van de opvanglocaties in Den Helder structureel in staat te stellen om te trainen en in clubverband te kunnen voetballen. Op dit moment is er een groep nieuwe jonge bewoners die ook graag bij de FC wil komen voetballen en de club en het COA zijn om de tafel gaan zitten om dit mogelijk te maken.

Bij de voetbalclub is het plan opgevat om op verschillende doordeweekse middagen trainingen voor asielzoekers te verzorgen. Hierbij wordt het voetbalcomplex en materialen van de club beschikbaar gesteld en zullen vrijwilligers van de club de trainingen verzorgen. Deze vrijwilligers zullen hierdoor een extra inspanning moeten leveren, buiten de activiteiten die ze al doen voor FC Den Helder. Medewerkers van het COA gaan ook bij de trainingen ondersteunen. Er zal door de trainers en Technische Coördinatoren worden bekeken in welke teams de spelers kunnen instromen, met als doel dat zij wedstrijden gaan spelen.

In de gesprekken tussen FC Den Helder en het COA kwam naar voren, dat asielzoekers tijdelijk op een azc verblijven en de verblijfsduur afhankelijk is van de afhandeling van de asielprocedure. “Dit vraagt extra improvisatievermogen van de vereniging, want bewoners kunnen na duidelijkheid over hun procedure vertrekken naar elders en dat kan ten koste gaan van de continuïteit en samenstelling van teams”, zegt voorzitter Hans Hesselink. “Toch willen wij asielzoekers die graag willen voetballen die mogelijkheid wel bieden. Wij zijn ook van mening dat onze club op deze manier een belangrijke bijdrage kan leveren aan het stimuleren van lokale samenwerking tussen COA-opvanglocaties en sportverenigingen en het realiseren van sportparticipatie van asielzoekers en vluchtelingen binnen F.C. Den Helder.”

Participeren
Manager van het COA in Den Helder is Hilda van der Vlag en zij is blij met de overeenkomst met de voetbalclub: “Het is fijn dat FC Den Helder begrijpt dat een deel van onze bewoners ook graag wil sporten, wil participeren en dat de club dit ook wil faciliteren. Wij stimuleren onze bewoners sowieso om mee te doen in de Nederlandse samenleving ook al ben je hier misschien maar voor een korte periode. Naast het feit dat sporten goed voor je gezondheid is, je komt ook in aanraking met de Nederlandse cultuur en je kunt een bijdrage leveren door bijv. het doen van vrijwilligerswerk.”

53 REACTIES

 1. Een prima initiatief! Het maakt hun leven wat lichter. Wel gelijk wat woorden onderwijzen: buitenspel, hoekschop, overtreding, strafschop, muurtje, VAR, schwalbe……

 2. Van de week reed ik langs de jeugdopvang bij de Doggersvaart (boerderij) en zag op dat voetbalveldje een 10tal jongeren voetballen in de regen, na een uurtje reed ik terug en waren zij nog steeds lekker aan het voetballen in de regen. Ongeacht wat voor reacties op dit initatief gaan komen ik vind het super ! Van deze voetballertjes werd ik gewoon vrolijk, buiten, in de regen, zie je niet zo vaak meer. Toppie FC Den Helder.

 3. meer en meer Nederlanders moeten naar de voedselbank maar hier juicht iedereen weer eens bij nog meer “gratis” voor asielzoekers die toch alles al vergoed krijgen, de koek kan weer eens niet op in deze knuffelmaatschappij

  • Aan je onnozele reactie op RB merk ik dat je niet veel op hebt met je eigen land.
   Alles hier in dit land staat onder druk vanwege de aantallen gelukszoekers die hier zijn toegelaten.
   Wat RB zegt, is gewoon waar. Alles word voor ze betaald, en de gewone Nederlandse burger betaalt dit uit zijn eigen zak.
   Onze defensie wordt verwaarloosd, onze bejaarden krijgen niet de zorg waar ze recht op hebben en ga zo maar even door.
   Totdat er gelukszoekers over de grens komen en dan is ineens alles financieel mogelijk.
   Je nodigt RB uit om te vertrekken naar een ander land, maar ik heb een beter idee.
   Waarom vertrek jij niet naar een land waar de Islam de scepter zwaait? Je zou vast en zeker een goede moslim zijn.

   GT

 4. Zo zie je maar weer waar tv reclames van een grote T producent allemaal toe kunnen “lijden”
  Prachtig dat dit toch allemaal kan in dit mooie gastvrije landje.
  Hopenlijk komt er nog een of ander pardon voor deze arme sodemieters.
  Integreren dmv van voetbal is toch fantasties ?
  Voetbal is tenslotte oorlog heb ik ooit eens gehoord.
  Lekker met een biertje en bakje popcorn naar een asiel elftal kijken.

 5. Het JSF (Jeugd Sportfonds) Is er voor ieder kind 0 t/m 18 jaar , niet voor Asielkinderen alleen . Dus niks geen geknuffel. Gewoon aanvragen , als je de sport voor je kind niet kan betalen.

 6. RB

  De asielzoekers zijn zo slecht, maar als zij het kunnen doen ze wel vrijwilligerswerk.
  Veel ouders zetten hun kind zaterdag om 9 uur met een “knaak” bij het hek af en dan worden ze om 4 uur weer opgehaald.
  Die kinderen worden wel opgevangen door vrijwilligers (asielzoekers).
  Als je die ouders vraagt of ze ook vrijwilligerswerk willen doen Dan word je minachtend aan gekeken want zij zijn dan met hun vrije weekend bezig.
  Maar ja vrijwilligers hebben geen weekend die moeten op de kinderen van deze weigeraars passen.
  Maar ik neem aan dat JIJj ook veelvrijwilligerswerk doet.

  • Pieter, ik zeg nergens dat asielzoekers slecht zijn, ik zeg alleen dat ze overal voorgetrokken worden en dat is in mijn ogen niet correct

   • @RB, als deze vaak kwetsbare groepen zoals jij het zegt niet “voorgetrokken” zouden worden, zouden ze dan uberhaupt nog wel aan de beurt komen ? Of zouden ze dan in dit ” eigen volk eerst” land dan helemaal geen aandacht meer krijgen. En als ik dan die groep voetballertjes zie daar op de Doggersvaart, dan ben ik ontzettend dankbaar dat mijn kind geboren is in Nederland en dat de groep voetballertjes de mogelijkheid wordt geboden om te kunnen trainen en voetballen bij een locale voetbalclub. Erbij nadenkende dat mijn kind in een ver land zou zitten en daar ook niet echt welkom zou zijn maakt mij wel verdrietig. Ook deze kinderen hebben hier niet om gevraagd !

     • Kijk RB haalt zijn linkse stokpaardje weer van stal. Hou eens op met stangen. Dit is voor alle kinderen , waarvan de ouders niet draagkrachtig genoeg zijn om hub=n kinderen te kunnen laten sporten. Beetje de zaak opruien is jouw enige doel, en dat ,kan je in sommige gevallen beter laten RB.

    • Helemaal mee eens, als je zelfs die kinderen niets gunt, ben je toch wel een sneu geval

 7. Helemaal met RB ééns, wegwezen met die figuren. Alles is al gratis voor ze. Mooie fietsen, mobieltjes noem maar op. Terwijl je eigen opa of oma 3 dagen in dezelfde luier moet rond stappen. Daar komt ook nog ééns bij dat dit land al uit zijn voegen springt wat betreft bevolkingsdichtheid. @ Henk Nee de hedendaagse cultuur staat mij zeker niet aan in Nederland, telkens minder eigen cultuur! En dan zou ik als Nederlander maar moeten verhuizen naar een ” sociaal nationalistische heilstaat”? Dat is de wereld op zijn kop, ik denk er niet over! Eigen volk eerst en dan ééns kijken wie we daarna kunnen helpen.

  • Henk,
   Columniste Leonie Breebaart die in het dagblad Trouw (2-2-2014) een artikel publiceerde onder de titel “Eigen volk eerst, wat is daar nou erg aan?” stelt daarin onder meer de vraag hoe erg het is als politici zich allereerst om hun landgenoten bekommeren. Zij haalt de Engelse politieke denker David Miller aan volgens wie de natie niet alleen een egoïstisch concept is, maar ook een “gemeenschap van plichten”, d.w.z een gebied waarin we ons nog betrokken kunnen voelen met elkaar. Leonie vraagt zich af of het niet vreemd is dat we sterker meeleven met door overstromingen getroffen boeren in Bangladesh dan met die in je eigen land. En om haar artikel met een eigen vraag te updaten: waarom geven we in Nederland miljoenen uit aan migranten en laten we autochtone ouderen verkommeren in poepluiers? De asielindustrie bloeit, maar de ouderenzorg is de laatste jaren afgebroken.
   Breebaart onderschrijft het sociaal nationalisme dat bij David Miller te vinden is: het besef dat solidariteit begrenzing nodig heeft. Zelf wijs ik graag naar een publicist als Paul Scheffer die vindt dat een open samenleving niet zonder begrenzingen kan. En Henk, ik ben benieuwd naar uw antwoord op de vraag die Leonie Breebaart stelt: Eigen volk eerst, wat is daar nou erg aan? Begin dan niet over Nazi-Duitsland, want politieke systemen kunnen altijd ontsporen, zoals het communisme in de Sovjet Unie liet zien. Zelf ben ik niet bang voor rechts maar vrees ik de dictatuur van het politiek correcte denken dat goed samen lijkt te gaan met het islamofascisme!

  • @MB Duidelijk is dat u nog nooit bij uw opa of oma de laatste tijd bent langs geweest, want u verteld leugens over het feit ivb met 3 dagen in luiers rondlopen. Als uw bewering waar was dan was dat allang wijd en breed verspreid in de media.Ook schandalig dat uw uw eigen grootouders dan niet verschoond! Wat bedoelt u dan met eigen volk eerst? In welke instelling wonen uw opa en/of oma?

   • waarom moet MB zijn eigen grootouders zelf verschonen terwijl de gelukszoekers alles wel gedaan krijgen? beetje omgekeerde wereld, ik weet het beter gemaakt, laat die gelukszoekers de grootouders verschonen als een vergoeding voor de gastvrijheid die ze hier mogen genieten

  • “Eigen volk eerst en dan ééns kijken wie we daarna kunnen helpen”. Jij helpt helemaal niemand, zelfs je eigen familie niet. Goddank hebben we hier nog lieve mensen als Pieter.

 8. Pieter is de ledenadministrateur van FC DenHelder.
  Doet al meer dan 20 jaar vrijwilligers werk (WGW en Fc DenHelder) en heb nog geen seconde spijt gehad.

 9. MB

  Veel opa’s en Oma’s waren in de oorlog toch maar heel blij dat ze elders in het land eten kregen. Misschien niet de beste vergelijking, maar toch.
  Moesten die mensen danook zeggen nee jullie krijgen niks , provinciegenoten krijgen alles.
  Je moet er trots op zijn dat je in een land leeft waar het kan.
  Ik ben het eens met je mening over ouderen maar daar kunnen asielzoekers niets aan veranderen.
  Dat ligt aan de regering van ons land.

  • Nou meneer Pieter , in die tijd zaten er ook van die “”goede “Nederlanders bij, die je rustig van je kostbaarheden afhielpen voor een tulpenbol.

 10. Hoor je mij niet zeggen dat het allemaal koek en ei was
  Ik hoop alleen niet dat je in de situatie komt dat je donderdag naar De Schooten moet voor de voedselbank.
  Of ben je daar te trots voor

 11. Dan moet er wel heel wat gebeuren, voor ik mij genoodzaakt voel mij bij een voedselbank te melden. Ik heb in mijn werkzame leven hard genoeg gewerkt , voor wat ik en mijn vrouw nu hebben. Tot nu toe heb ik altijd mijn eigen boontjes gedopt, en zal dat voorlopig (hoewel ik het niet meer hoef) ook nog wel even blijven doen ook .

 12. Denk dan ook eens aan mensen die dat niet hebben en buiten hun schuld om in de problemen zijn gekomen.
  Dan zou je op dit forum heel anders over komen.
  Verder wil ik het er niet meer over praten.

  • Sorry hoor ! Maar ik heb hier geen onvertogen woord over asielzoekers gezegd. U haalde de oorlog er bij en daar reageerde ik op , door te schrijven ,dat er toen onder de Nederlanders ook niet zulke beste mensen zaten en die ook van alles roofden van mensen die op honger tocht waren. En ik denk er gerust wel eens aan, dat mensen in de problemen zitten. Maar is dat dan mijn schuld ?? Ik ken er een paar , geen nagel om hun reet te krabben , maar wel in een auto rijden en de deur bij de coffeeshop plat lopen. En elke week een bezoek brengen aan de voedselbank . Dat mensen uit landen vluchten voor hun oorlog zuchtige leiders en hier totaal berooid aan komen , is dat dan ook mijn schuld ? Dat onze regering deze mensen helpen is niets meer of minder dan hun humanitaire verplichting , Maar moet ik daar voor bloeden ? Moet ik dan , een deel van mijn inkomen waar ik krom voor gelegen heb op offeren aan die mensen ? Dacht het niet . Als ze Nederlander willen worden , dan ook keurig netjes op hun beurt wachten. Een woning krijgen , netjes zoals alle Nederlanders , inschrijven en op je beurt wachten. Iedereen heeft hier gelijke rechten dus hun ook . Het feit , dat zij Nederlander geworden zijn, dan mogen zij niet meer in een asiel centrum meer blijven zitten. Maar laat ze daar zitten , tot ze voor een woning via de wachtlijst in aanmerking komen. Verder , wilt u hier niet meer over praten . Dat betekend , dat u de ogen sluit voor de mensen die problemen krijgen door dit besluit .

  • dus een ieder die een andere mening heeft als u moet het maar ergens anders gaan zoeken want u wilt er verder niet meer over praten….. goh….

 13. Nee hoor maar u bent op dit forum alleen maar om mensen tegen elkaar op te zetten.
  Daar Pas ik voor.
  Dit was mijn laatste reactie met uw welnemen.

 14. Ik snap het wel hoor.ik moet hard werken voor me geld alle lasten gaan omhoog maar mijn loon niet.ik moet een betalingsregeling treffen om mijn eigen risico af te betalen en dat x 2 .mijn man ook .wij willen graag verhuizen naar een kleinere woning maar hebben geen geld ervoor .vakantie ? Wat is dat ? En dan komen die mensen uit de andere landen hierheen om te profiteren van onze gastvrijheid. Hup krijgen een zorgverzekering.hup leefgeld .een woning.uitkering enz enz .en wij maar werken .kunnen die jonge mannnen die hier komen njet gewoon in hun eigen land blijven en daar vechten .ik zeg het heel vaak en nu weer wij nederlanders worden gediscrimineerd !!!!!
  O dit verhaal heeft niks met voetballertjes te maken dat besef ik me nu maar als ik daar mijn mening over geef dan discrimineer ik .
  Heel dit land gaat kapot .

  • het gaat nog moeilijker worden voor ons Nederlanders, net op RTL 4 nieuws dat dit jaar de energierekening voor een huishouden ongeveer 370 euro hoger gaat uitvallen door belasting verhogingen, maar de nieuwkomers worden geknuffeld met alleen maar alles gratis, gratis zorgverzekering, gratis eigen risico, gratis inboedel, 2 jaar gratis huur, gratis voetbal, etc etc, denk dat uw laatste zin al werkelijkheid is……

 15. Dit is mijn laatste opmerking.

  Tegen de mensen die alleen maar aan zichzelf denken zeg ik:

  Zorg dat er een regering komt die al jullie wensen vervuld.

  Veel success.

 16. Meneer Pieter heeft het nog niet door. Maar de bevolking , betaald deze immigranten en alles wat ze krijgen ,via de belasting al. En nu vraagt meneer Pieter of wij nog wel aan deze mensen denken. JA HOOR MENEER PIETER ,ELKE MAAND als ik via mijn salarisstrook zie wat er nu weer aan belastinggeld van mijn loon naar DEN Haag gaat.

  • Wat een klaagzang van al die mensen die van de wieg tot het graf verzekerd zijn van een redelijk goed leven. En dan niets over hebben voor mensen die door het lot minder hebben.
   Wat een walgelijke mensen zijn dit toch, deze mensen wil ik graag inruilen voor asielzoekers die welwillend zijn.

   • Er is niets of niemand die u tegenhoud om een paar van die mensen bij u aan tafel uit te nodigen. Maar ga anderen , die daar niets voor voelen niet uitmaken voor walgelijke mensen. Nogmaals ik heb hard moeten werken , voor wat ik nu heb. Ik ben echt niet van wieg tot graf verzekerd. Ik heb het in deze maatschappij helemaal zelf moeten doen. Ik heb er niets op tegen , dat die mensen hier zijn , maar laten zij voor zich zelf een toekomst hier opbouwen , net zoals als bijna alle Nederlanders hebben moeten doen. Wat hier nu gebeurd , is niets meer of minder dat deze mensen parasiteren op onze welvaart die we met eigen handen hebben opgebouwd.

  • eet niet at u gedronken hebt maar sinds wanneer gaat het gedeelte loonstrook naar woningstichting?

  • Ons belastinggeld , gaat voor een grootdeel naar defensie. Die moeten zo nodig nieuwe straaljagers en nieuwe oorlogsschepen , om te verdedigen wat wij hier hebben opgebouwd. En wij mogen niks zeggen over mensen , die hier de door hard werknemers opgebouwde sociale kas leeg komen vreten ?

Comments are closed.