Bowlster Blankenzee voor vier jaar naar Amerika

0

Julianadorp – Bowlster Denise Blankenzee gaat vanaf augustus bowlen in de Verenigde Staten. Ze combineert de komende vier jaar een studie International Business met een plek in het bowlingteam The Bearkats, onderdeel van de Sam Houston State University.

Blankenzee heeft al vele successen op haar naam staan. Zo werd ze al drie keer Nederlands jeugdkampioen, won ze medailles op het EK, goud bij de Duitse jeugdkampioenschappen en is ze vast onderdeel van de Nederlandse selectie.

Brad Hagen, coach van het team uit Houston, omschrijft Blankenzee als een zeer getalenteerde bowlster met internationale uitstraling. Hij verwacht dat ze prima past binnen het team, mede dankzij haar geweldige discipline. De Julianadorpse maakt na de zomer dus de overstap van Julianadorp naar Houston, maar rijk zal ze er vooralsnog niet van worden. Ze krijgt een sportbeurs aangeboden voor de opleidingskosten (die fors zijn in Amerika), maar kost en inwoning moet zelf betaald worden. Ze mag daar niet werken, omdat ze met een studentenvisum naar de VS gaat.