Busverbinding tussen Den Helder Zuid en Den Helder Airport

14

Den Helder – Er komt met ingang van 4 maart een busverbinding tussen station Zuid en het vliegveld, zo meldt Den Helder Airport op Facebook. Elk half uur rijdt er een bus. Het betreft vooralsnog een pilot, een proef dus.

De proef duurt tot en met 3 mei van dit jaar, twee maanden dus. Elk half uur vertrekt er een bus vanaf Zuid en vanaf het vliegveld. Doel is de verbinding te laten aansluiten op de trein.

De verbinding is in de proefperiode actief tussen 06.00 en 19.00 uur.

14 REACTIES

 1. Nu nog een fatsoenlijke busverbinding van station Zuid met Julianadorp ’s avonds. Kan gebeuren, dat stadsdeel bestaat pas een paar jaar……..

  • Stadsdeel ? Het is een Dorp binnen de stadsgrenzen van Den-Helder. Hebben jullie daar soms ook nog een veldwachter ? Door dat het een Dorp binnen de stads grenzen is , vallen jullie voor Connexie/ Overal in de categorie Streekvervoer en niet in het stadsvervoer en daardoor , betaal je je scheel voor de bus .

   • Geen oudere of gehandicapte gaat meer op station zuid staan ’s avonds, want is de trein vijf minuten te laat dan sta/zit je daar een uur. Dan kan je wel met de liften daar reizen…… en het Gemeentebestuur slaapt…… Julianadorp in de kou gezet. Een flink deel van de stad.

    • Niet meer uitstappen op zuid , maar met de trein effe doorrijden naar het hoofd station.Vandaar in het makkelijker om naar het dorp te komen. Kan je nog een bakkie halen mocht je toch nog de bus gemist hebben. Dat kan je op zuid wel vergeten.

     • Nee, want dan moet je daar 55 minuten wachten, ook. Of een taxi nemen voor 27 euro. Geen overdekte wachtruimte. En maar ambtenaren per duur busje vanaf zuid vervoeren naar het peperdure Rabostadhuis van het CDA…. o ja, nog wat: De wethouder zei: “De cijfers van de Rabo zijn geheim, dus ik kan u niet vertellen wat wij hen aan huur betalen.” Zo gaat dat met belastinggeld. Verantwoording nul. Net als met Zeestad.

  • Alles ter eer en meerdere glorie voor het offshore personeel , wat met helicopters van en naar de werkplek worden gehaald en gebracht .

 2. Het zou ook wel fijn zijn als lijn 34 weer langs station Zuid ging, maar daar deed de provincie geen moeite meer voor kreeg ik te horen.

 3. nieuw stadhuis is veel belangrijker dan een goed en betaalbaar openbaar vervoer naar Julianadorp, of wisten jullie dat nog niet?

  • Misschien een idee , Plan en bouw het stadhuis in Julianadorp. Moet je eens opletten hoeveel bussen per uur daar dan naar toe gaan.

 4. Trouwens, ze gaan voor hun tere ambtenaartjes , het oude stadhuis op de Kerkgracht huren van Woningstichting.. Voor maar 220.000 euro per jaar . Althans , dat is aan de raad gevraagt . Of ze daar mee uitkomen ?

Comments are closed.