Dronken, geen rijbewijs, 559 dagen de cel in

2

Den Helder – De politie heeft dinsdag een 73-jarige man aangehouden, die rond 20.30 uur op de Waddenzeestraat reed. Hij had zijn voertuig niet onder controle: hij slingerde over de rijbaan en de auto sloeg meerdere keren af waardoor het verkeer achter hem steeds moest stoppen. De reden van zijn rijgedrag kwam naar voren bij een blaastest: Hij had veel te veel alcohol genuttigd. Op het bureau blies hij 720 ugl, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mag zich in mei bij de rechter verantwoorden.

Een 30-jarige vrouw reed dinsdag op de Schoolweg. Haar rijstijl was reden voor agenten om haar aan te spreken. Zij bleek geen rijbewijs te hebben. Zij gaf aan wel rijlessen te volgen, in haar ogen was dit genoeg om te kunnen rijden. Zij kreeg een proces-verbaal. De volgende keer zal het voertuig in beslag worden genomen.

Een 25-jarige man werd aangetroffen in een woning. Hij bleek nog 559 dagen celstraf open te hebben staan. Deze had hij gekregen vanwege gewelddadige overvallen in woningen. Een 21-jarige man reed met 86 kilometer per uur door de bebouwde kom. Gecorrigeerd een overschrijding van 33 kilometer per uur. Daar het hier om een overschrijding van boven de 30 kilometer betreft zal een Officier van Justitie de hoogte van het proces-verbaal bepalen.

2 REACTIES

  1. Als je de kop leest, dan lijkt het om één en dezelfde persoon te gaan. Nogal misleidend.

Comments are closed.