Ed Kager maakt de beste bal van het dorp

0

Julianadorp – Wie maakt de beste gehaktbal van Julianadorp? Die vraag stond zondagmiddag centraal in dorpscafé Koenen, waar zeven deelnemers streden om de eer. Ed Kager sleepte de titel in de wacht.

De wedstrijd vond plaats in de kroeg, dus een paar biertjes gingen er wel in. Daarna was de jury wel toe aan een balletje en zie daar, de pannen kwamen net op tijd op tafel. In het reglement stond overigens nadrukkelijk omschreven dat de jury niet met bier mocht worden omgekocht. Het was niet druk, maar er was wel een gezellige sfeer. Nadat de jury een inzending had geproefd werd een proefbordje voor het aanwezige publiek gemaakt. En ook bij de toeschouwers ging dat balletje er wel in bij een potje bier.

De jury bestond uit slager Jan kater, ex-slager Pieter Kroon, ex-slagersleerling Marcel Karhof en het publiek. Samen kwamen ze unaniem tot de conclusie dat de bal van Kager de beste gehaktbal van het dorp was. “Goed van structuur en proporties en de jus voortreffelijk. Echt een bal waardoor je met weemoed naar de lege pan kijkt”, aldus jurylid Karhof. Twee deelnemers werden gediskwalificeerd, omdat ze een fabrieksbal aanleverden. En de wedstrijd ging toch echt om de beste zelfgebakken bal.

Van Ed Kager wordt verwacht dat hij op 2 februari 2020 zijn titel komt verdedigen. De quote van de dag kwam op naam van Arjan Koenen: “De ballen van Koenen zijn om te zoenen!”

Foto’s: DHFOTO