Geleerdenbuurt mist laadpalen en een wijkconciërge

10

Den Helder – Campagnetijd of niet, door de PvdA Den Helder wordt regelmatig gecanvast in onze stad. Zaterdagochtend gebeurde dat in de Geleerdenbuurt. Mét rode rozen waar – zo vlak na Valentijnsdag – moeilijk aan te komen was. Er werden ook folders aangeboden, om de mensen erop te attenderen dat er 20 maart weer verkiezingen voor Provinciale Staten én de Waterschappen aan komen.

Door de PvdA Den Helder is een kleine enquête gehouden, waarbij gevraagd werd hoe de mensen het wonen in hun wijk ervaren. Wat zijn de pluspunten van hun buurt en zijn er wellicht ook kleine of grotere ergernissen? Verreweg de meeste mensen waren buitengewoon bereidwillig om de canvassers te woord te staan.

Er is gelopen door de Erasmusstraat, de Prof. Zeemanstraat, de Hugo de Grootstraat, de Prof. Blokstraat en een gedeelte van de Lorentzstraat. Deze buurt blijkt een gemoedelijke buurt te zijn. Op de vraag naar de pluspunten van de wijk antwoordden verschillende bewoners dat er naar elkaar omgekeken wordt in de straat. Nieuwe bewoners worden er verwelkomd met een bloemetje, er wordt meegedaan aan de Nationale Burendag en met kerst is er een buurtborrel.

Laadpalen
De mensen geven aan fijn te wonen in de Geleerdenbuurt, zo hebben de Helderse PvdA-ers vernomen tijdens deze canvasronde. De Woningstichting krijgt een pluim voor het onderhoud aan de woningen en Ten Anker, met zijn maaltijd- en dagbestedingsvoorzieningen, wordt als een verzekering voor de oude dag ervaren. Er zijn ook aandachtspunten voor de wijk. Zo vraagt de nieuwe tijd om laadpalen voor elektrische auto’s. Je vindt ze nog niet in deze buurt. De oudere bewoners die langer thuis moeten blijven wonen, ontberen een toilet op de bovenverdieping van hun woning.

Een wijkconciërge is sinds het vertrek van de vorige nog steeds niet geworven voor dit deel van de stad. De Helderse PvdA-fractie zal er bij het stadsbestuur op aandringen daar nu snel verandering in te brengen. En ook de aloude ergernis van de hondenpoep wordt hier gehoord. Hondenbezitters ruimen de uitwerpselen van hun viervoeter niet op wanneer er op een losloopveldje wordt uitgelaten. Dat is geoorloofd volgens de huidige verordening. Ook hier wil de fractie mee aan de slag gaan.

10 REACTIES

 1. Het is in ieder geval een signaal van de politiek om in contact te komen met de kiezer.
  Ga daar mee door PVDA,ik vind het een positief signaal.

  • Vertel dat even aan de Stadspartij. Aan die partij , hebben we te danken dat de Hondenbelasting werd afgeschaft. U weet wel , die partij die van alles beloofde en niet wisten , hoe ze snel ze bij de landelijke partij op schoot moesten kruipen. De partij , die hun grote verkiezings winst liet verdampen door bedrog aan de kiezers.

 2. De hondenstront ligt door de hele stad binnen de linie (weet niet hoe het in de andere wijken is). Het is te smerig voor woorden. Als ik ’s ochtends mijn stoep opruim dan ligt het er ’s middags soms weer. Ook in de winkelstraten laat met hun hond zijn behoefte doen en laat men het liggen. Het is gewoon walgelijk. Ik hield van honden maar heb nu helaas een aversie tegen honden en hun bezitters ontwikkeld.

  • de hele stad ver-asociaalt in rap tempo, niet alleen de hondenpoep maar over het hele spectrum, de jeugd is de toekomst maar die zijn het ergst omdat de ouders zelf niet meer willen opvoeden en dit zoveel mogelijk maar uit handen geven plus dat de leraren niet meer mogen straffen in dit land…..

   • Klopt helaas. Buren kennen en groeten elkaar niet meer. Gordijnen en vitrages dicht. Ieder voor zich, en na mij de zondvloed.

 3. Ja het is diep treurig.Maar helaas kan die hond er ook niks aan doen.Den Helder heeft veel mooie losloop gebieden.Vergeleken met andere steden kunnen honden hier op meerdere plekken loslopen.Helaas zijn het de eigenaren die de boel zelf verzieken.Leuk een hond maar helaas moet die ook uitgelaten worden.Dus ff snel zijn behoefte laten doen en dan snel weer naar binnen .Liefst met de telefoon in de hand en weinig tot geen aandacht voor wat er aan de andere kant van de riem gebeurd.Want ik wil niks missen van “fake book” .Dus laat die hond maar schijten waar hij staat.En misschien is een gemeentelijk verbod voor honden in de binnenstad een idee.Een hond heeft helemaal niks te zoeken in een winkel gebied ( uitgezonderd natuurlijk zgn hulphonden).Handhaven en keihard beboeten ,die baasjes die hun honden overal laten schijten waar het niet mag.
  Losloopgebieden genoeg waar geen opruimplicht is.En vooral heel goed nadenken waar je aan begint als je een hond neemt.Ik heb zelf ook een hond.Daarom heb ik bij het zoeken van een woning goed laten mee wegen wat de mogelijkheden waren om hem uit te laten.En ingeval een ongelukje heb ik opruimzakjes bij me die ik gebruik.Want mijn hond moet geen overlast veroorzaken voor anderen.En ik baal er ook van als mijn kinderen uit school komen met poep aan hun schoenen.

Comments are closed.