Gezin opgepakt voor mensensmokkel

19

Den Helder – Meerdere leden van één gezin zijn door de Koninklijke Marechaussee opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Ze worden verdacht mensen te hebben gesmokkeld vanuit Syrië naar Nederland. De vijf verdachten komen uit Alkmaar, Den Helder, Stede Broec en Arnhem. Het gaat om de vader, de moeder, twee zonen en een dochter van het gezin.

Het gezin smokkelde Syriërs vanuit Turkije via Griekenland per vliegtuig naar Nederland door ze te laten lijken op foto’s in paspoorten van leden van de familie. Een dochter van het gezin smokkelde op die manier op 26 januari een minderjarig kind uit Athene binnen op een document van haar eigen kind. Het gezin bestaat uit twaalf personen, onder wie ook minderjarige kinderen. De verdachten die zijn opgepakt zijn tussen de 27 en 60 jaar.

De marechaussee heeft meerdere huiszoekingen gedaan. Hierbij werden reisdocumenten, vliegtickets, contant geld, telefoons en laptops in beslag genomen. Er wordt verder onderzoek gedaan in de zaak en de marechaussee sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

19 REACTIES

 1. Twee jaar geleden zijn de straffen voor mensensmokkel verhoogd, hopelijk is de rechter dat niet vergeten.

  • zo lang die rechters uit het D66 potje komen zal de straf niet hoger uitvallen dan een flinke aai over de bol.
   dat hebben deze knuffelrechters al lang bewezen.

 2. Goor tuig. Zelf hier toegelaten en ons vervolgens besodemieteren. Stank voor dank. FVD in maart voor een beter Nederland.

 3. maar ze zeggen niet “wie” deze daders zijn… ze konden niet zeggen of het buitenlanders waren.
  nee…. al die mensen die zijn gesmokkeld leken allemaal op een echte helderse strandjutter met baard en hoed.
  ik krijg wat van dat linkse, achterbakse zg correcte geknuffel.

  • dat doen ze juist niet in dit linkse knuffelland, tegendeel zelfs, gisteren op het nieuws dat het Verenigd Koninkrijk wel een paspoort ingetrokken heeft en die dame in kwestie wil nu naar Nederland, gekker kun je het toch niet bedenken……

 4. Geloof dat er in europa een jaar of 80 geleden ook een periode van vervalsing, smokkel ed geweest is. Voor jullie nu misschien een vervelende situatie, maar kan het de mensen niet kwalijk nemen dat ze het proberen.

  • een ander voorbeeld aanhalen om dit goed te praten, zwak hoor, net als mensen die alcohol er bij halen om cannabis goed te praten

  • Precies b. Iedereen weet hoe wanhopig het is in Syrië met dat beest Assad maar mensen leren blijkbaar niet van de geschiedenis. Veroordelen daar zijn de meesten meesters in, maar helpen ho maar.

   • Ho ho, Vluchtelingen tot daaraantoe en dat die mensen geholpen dienen te worden , Okè. Maar als je ze op eigen houtje en met gebruik van valse identiteit ,en buiten iedere instantie om, hierheen gaat smokkelen, dan wordt je menslievendheid , een misdaad. En als het ze was gelukt , dan is het tegenover de mensen die hierheen gehaald zijn , ook misdadig. Zij zijn immers illegaal. Dat betekend , geen uitkering , geen enkele verzekering , geen geld , Kortom geen leven , geen dak boven hun hoofd etc, etc. Dit geintje heeft de gesmokkelde mensen waarschijnlijk een hoop geld gekost . Geld dat zij dringend nodig hadden , om in hun levensbehoefte te kunnen voorzien, maar nu in de zakken van de mensen smokkelaars is verdwenen. Ze helpen die mensen hier helemaal niet mee . Die worden opgepakt en waarschijnlijk berooid en al de grens over gezet .Noem jij dat menslievendheid ? In jou denkbeeld , dat je die mensen helpt, trap je ze nog verder de ellende in . Maar daar sta jij niet bij stil.

 5. Lezer, waarom moeten wij opgescheept worden met het probleem van Syriërs? Kijk ééns naar hun buurlanden. Die zijn prima in staat om deze mensen op te vangen. Meer dan prima zelfs! Maar nee die houden hun grenzen mooi dicht. Nederland barst al uit zijn voegen en op dit moment zijn er een hoop autochtone mensen die het zelf ook niet breed hebben. Eigen volk eerst. Als het dan goed gaat en je zelf als land weer floreert kun je is kijken wat je aan de wereld problematiek kan doen zonder deze mensen die hele andere normen en waarden hanteren in het land te halen.

  • MB en e, Het is de persoonlijke instelling van ieder individu of men wil helpen of niet. De hele wereld weet dat er in Syrië chaos heerst, huizen verwoest, duizenden mensen zijn omgekomen, duizenden op de vlucht naar een beter leven, hele families en gezinnen uiteen gerukt enz. De exacte reden waarom het gezin met paspoorten heeft geknoeid weten wij niet, wel dat het ook administratief gezien daar een zooitje is kan ik mij wel voorstellen. Kortom, ik ben van mening dat wij die mensen kunnen, en moeten helpen. Wat een ander land doet is voor diens verantwoording, maar ik ben dankbaar om in een beschaafd land te wonen. Van mij mag de regering daar van mijn inkomen(tje) best wat extra’s voor afnemen.

   • Ik heb ook gezegd beste Lezer, helpen OK. Maar doe dat niet op een manier , waarop helpen een misdrijf wordt en dat de”” hulpverleners”” er financieel baat bij hebben. Ook is het misdadig tegen over de mensen die je “”helpt”” , die staan er als illegaal helemaal alleen en zonder enige hulp, of verzekering of onderdak voor. En dat deze mensen als illegaal totaal berooid en beroofd door hun “”hulpverleners”” , als ze gepakt worden ,de grens weer over gezet worden. Ik zei ook , dat je daar even niet bij stil staat. Dan mag je persoonlijk een heel groot verantwoordelijksheids gevoel hebben jegens de vluchteling, maar op deze manier , help je ze van de regen in een onweersbui .

   • ze moeten juist in Syrië blijven en nu het land weer opbouwen nadat zo veel verwoest is, dat is de manier om een beter leven te krijgen, niet verhuizen naar luilekkerland en teren op een ander z’n zak….
    en van mijn armzalige inkomen blijven ze van af, er wordt al genoeg van gestolen door deze (r)overheid en ik ben total niet van plan nog meer af te dragen voor die opvreters maar u mag storten zoveel u wilt

Comments are closed.