Groep jongeren schopt man het ziekenhuis in

52

Julianadorp – In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04.00 uur, zijn twee mannen van 34 en 36 jaar, beiden uit Julianadorp, belaagd door een groepje jongeren. Vermoedelijk zijn de twee slachtoffers na een eerdere woordenwisseling in een café in Julianadorp, even later in de Parkstraat door de jongeren opgewacht, waarna ze belaagd werden.

De mannen kwamen daarbij ten val en werden door hun belagers geslagen en geschopt. Na thuiskomst en nadat de politie gearriveerd was, werd het 34-jarige slachtoffer onwel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij nu nog steeds ligt. Het gaat mogelijk om een groep van acht jongeren van rond de 20-jaar oud.

De recherche onderzoekt deze zaak en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben, of anderszins informatie hebben. Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met 0800-7000.

52 REACTIES

 1. nog meer kansloze ballenbak jeugd waarvan we er tegenwoordig al te veel van hebben, geen enkele opvoeding genoten, tijd om de dienstplicht oude stijl weer in te stellen en dit soort discipline bij te brengen

  • Nu weet ik wat RB betekent….. (alfred) Rosenberg’s Bruder :p
   kan toch allemaal niet wat jij wilt.

 2. Dat helpt ook niet .Geloof me ik heb drie jaar in het groene pak mogen lopen. Het is dat wij driejaar uit de burger maatschappij gehaald zijn, maar de rottigheid schopten wij wel in de kazerne, of in Duitsland met de Engelsen. Dat er toen geen rottigheid was , dat was gewoon omdat we er niet waren. We waren te druk bezig ons vaderland te “” verdedigen”” In onze tijd , is Freddy Heineken miljonair van ons geworden.

 3. Vroeger gebeurde dit soort shit ook RB, dat heeft niets te maken met ‘de jeugd van tegenwoordig’. Het gebeurde niet alleen ver van huis tijdens de dienstplicht, zoals e al aangaf, maar ook thuis, lamlazerus en dan knokken.
  Mijn vader was agent, die kwam ruim 50 jaar geleden thuis met soortgelijke verhalen. Wat er verandert is, is de mate van berichtgeving, vroeger moesten we het doen met de beperkte ruimte in een krant, tegenwoordig is er ruimte over op het internet.

  • en hoe kunnen we dit dan wel tegengaan beste mevrouw K, kom eens met oplossingen ipv alleen maar andermans aangedragen oplossingen af te kraken, de huidige jeugd ontspoort totaal, respect is ver te vinden, normen en waarden kennen ze niet meer, hoe gaan we deze aftakeling tegen?

   • Zoals ik eerder al eens zei, u klacht is ouder dan de wegen naar Rome, Sokrates zat al te zuchten over ‘de jeugd van tegenwoordig’.
    De ‘oplossingen’ die u aandraagt, dat zijn geen oplossingen, het is alleen verwijderen uit de samenleving en het grootste gedeelte van de week opsluiten in een kazerne. Het gedrag hangt samen met de nog onvolgroeide hersenen van een jong volwassene, de prefrontale cortex die zorgt voor zelfbeheersing is nog niet volledig ontwikkeld, en met name bij jongeren die te maken hebben met een overdosis testosteron kan dat problemen geven, zeker bij jongeren met een problematische jeugd. De ellende is dat als u alle jongeren naar een kazerne stuurt ook de ‘normale’ jongeren worden meegesleurd in dat haantjesgedrag. Thuis zouden deze jongeren verre blijven van de agressieve haantjes, in een kazerne is er geen ontkomen aan en moeten ze wel meedoen, puur om te overleven.
    Met andere woorden, uw oplossing is geen oplossing, eerder het tegendeel.
    Er is geen ‘one size fits all’ oplossing hiervoor, daarvoor zijn de problemen te complex. Maar gezondere voeding met minder gifstoffen, van landbouwgif en GMO’s tot antibiotica, kleurstoffen en suikers in de voeding, zou al een hoop helpen. Verder lesprogramma’s die beter aansluiten op de neurologische ontwikkeling van de hersenen. Voor de rest zou het heel leuk zijn als alle kinderen zouden kunnen opgroeien in een optimale thuissituatie, maar dat is een utopie.
    Wat leesvoer: https://www.nrcmedia.nl/wp-content/uploads/2017/03/XTR-bijlage-Bernard-van-Leer-Foundation.pdf

    • dus nog geen oplossing alleen maar wat zweverige nonsens en negatief over mijn oplossing, kom eens met iets goeds om dit als maar erger wordende probleem in de maatschappij de kop in te drukken?

     • Het is niet , dat jou reactie als negatief wordt gezien , maar er wordt aangegeven , dat die niet helpt. Ik heb al aangegeven , dat ik in dienst , met Engelsen in Duitsland heb gezeten. Als je dan weet , dat de daar gelegerde Engelse militairen , bijna allemaal Boefjes waren, thuis in Engeland , en dat hun “”dienstplicht “” in Duitsland een plaatsvervangende gevangenisstraf was. En dat die lui daar werden opgeleid voor Noord Ierland , Dan weet je het wel . Het was in uniform gekleed tuig van de eerste richel wat daar zat. In Paderborn waar ik zat , werd de Duitse politie s, avonds afgelost door Engelse soldaten die daar de nachtelijke toezichtronde’s reden. En wee je gebeente als je wat uitgevreten had , en ze kregen je te pakken. Die mentaliteit , werd door een deel van onze jongens opgepakt en thuis in het weekend in praktijk gebracht . Dus ,dienstplicht helpt niet. Het is niets meer of minder dan , dat de jeugd in hun moeilijke opstandige tijd, voor een aantal jaren/ maanden uit de samenleving werd gehaald .

     • Welk gedeelte van ‘het wordt niet erger, het is altijd al zo geweest’, kunt of wilt u niet begrijpen?
      En leuk trouwens, wetenschappelijk onderbouwde analyse en oplossingen zomaar van tafel vegen als zijnde ‘zweverige nonsens’, want u weet het beter. U wilt het alleen onderdrukken, oftewel de gevolgen van een onvoldoende/slechte opvoeding ‘de kop indrukken’, dat noemt u dan ‘oplossing’, en dat u daarbij jongeren die helemaal niets misdaan hebben gaat beschadigen tijdens zo’n dienstplicht, dat zal u een worst wezen.
      De opvoeding veranderen, verbeteren, dat is een oplossing, maar dat zal iemand die gewend is zijn ‘oplossingen’ desnoods met geweld op te leggen waarschijnlijk ontgaan.

     • Nogmaals RB, mijn vader was agent en kwam geregeld thuis met dat soort verhalen die je nooit, NOOIT, terug las in de krant. De jeugd is niet verandert, de berichtgeving is verandert, dat je het vroeger gewoon niet wist betekent niet dat het niet gebeurde!

    • Wat dacht je van de vrij verkrijgbare geestverruimende middelen ? Hoeveel jongeren lopen al bij het GGZ, omdat ze helemaal pshychotisch worden van die troep . In het nog niet zolange verleden , werden de jongeren van straat gehaald en op sportscholen neergezet, waar zij allerlei vechtsporten leerden. Gevolg , dat de zelfde jeugd , nu de hulpverleners en de mensen op straat het ziekenhuis in trapt met deze aangeleerde vechttechnieken.

     • Wiet is minder slecht dan alcohol, in tegenstelling tot alcohol nemen dat namelijk de remmingen niet weg. Hard drugs, inclusief alcohol, daar moet je vanaf blijven, maar rook ajb een jointje, wordt je lekker rustig van!

     • ja hoor knap advies…. rook jezelf maar een psychose, zoals e al meld het GGZ zit al vol met jongeren die uw advies opvolgen ….. weg met die drugszooi!!

    • Is ook een kwestie van respect hebben voor de medemens. Paar maanden verplichte dienstplicht in de zorg zou raddraaiers misschien wat meer menselijkheid en eerbied bij kunnen brengen.Laat ze maar eens wandelen met gehandicapte mensen en deze in bed moeten helpen.

     • Ach, arme kwetsbare mensen die door zulk tuig geholpen moeten worden. Net als het idee om mensen met een afstand tot de maatschappij in de thuiszorg te laten helpen. Wilt u ze in huis hebben? Ik heb niet de illusie dat het dan ineens schatjes worden.

    • @Monique, ik begrijp niet dat je het allemaal nog probeert uit te leggen. Is schreeuwen in de woestijn.

   • RB, “ontspoord” betekent: niet bij scheefrijden op tijd op het juiste spoor gezet. Door ouders, school, politie, wegkijkende buurtgenoten, kijk wat er in Beverwijk/Heemskerk nu gebeurt: buurtwachten tegen bendes. Bij poging tot doodslag, wat dit is, rest slechts: hard straffen, ter preventie.

    • volkomen met u eens, stoppen met knuffelen, blauw terug op straat, lik op stuk en hard straffen

     • Individueel straffen is iets anders dan de gehele jeugd een dienstplicht opleggen, zoals u eerder als ‘oplossing’ propageerde.

     • ik propageer niets, ik opperde iets en vroeg u daarna omdat u mijn geopperde niets vond wat u dan zou kunnen voorstellen maar zoals gewoonlijk kwam daar geen antwoord op…..
      ik ben wel van mening dat het helemaal fout aan het lopen is in dit knuffel land en dat daar als de wiedeweerga iets aan moet gebeuren anders gaat dit land helemaal ten onder

  • Je moet niet zo slap ouwehoeren, want vroeger gebeurde dit niet.
   Als je zoiets wel flikte, kreeg je een ongenadig pak slaag van pa, dus je liet het wel uit je hoofd.
   Ik hoefde ook niet te proberen om oudere mensen met de voornaam aan te spreken zoals nu
   zo vaak het geval is, want dan kon ik ook op een flinke draai om mijn oren rekenen.
   Had je iets op school uitgehaald en op je donder gekregen, dan kon je thuis ook nog eens een
   pak slaag krijgen.
   Dat er vandaag de dag geen respect meer is, ligt zuiver en alleen aan de ouders.
   Ze zijn te toegeeflijk en te soft en durven hun kind geen corrigerende klappen te geven.

   Als een van mijn beide zoons op school een grote mond tegen de onderwijzer heeft en ik kom
   erachter, dan kan hij rekenen op een flink pak slaag van mij.
   Weet je wat het is? Er moet weer keiharde tucht ingevoerd worden, want anders groeien
   deze criminelen in wording voor galg en rad op.
   De jeugd wil toch tegenwoordig nergens voor deugen.

   GT

 4. Ik ben altijd benieuwd naar de etnische achtergrond van dit soort criminelen. Maar, oh wee, dan trap ik op de gevoelige teentjes van de deugmensen. Volgens het politiek correct denkende deel van onze bevolking mag de politie niet etnisch profileren, maar wil men niet zien dat die criminelen dat wel doen. Uit Rotterdams onderzoek blijkt namelijk dat criminelen met een Antilliaanse, Marokkaanse en Turkse achtergrond probleemloos de blanke oudere autochtoon als slachtoffer uitzoeken. Als ik zoiets lees, dan krijgt het woord “diversiteit” voor mij een vieze bijsmaak!

 5. @ Monique, mijn argumenten raken niet op. En ik ga niet aanvallen op de persoon. Ik gebruik alleen uw eigen uitspraken. U hebt zelf lopen rondstrooien dat u in de tuin van de Coffeeshop komt. U, loopt zelf rond te bazuinen dat u COPD patient bent. Als u dat aanvallen op de persoon noemt, dan kan ik dat ook anders. Maar dat doe ik niet ,. Advies aan u , Leest u eens , De risico;s van cannabis , uitgegeven door Jellinek. Gewoon op internet te vinden . Ook een aanrader voor anderen. Dat gelezen te hebben, dan geeft u niet meer zo hoog op over het gebruik. In het Jellinek stuk , komt u tal van verwijzingen tegen naar andere onderzoeken. Cannabis , is helemaal niet zo onschadelijk en zaligmakend als jullie het voor doen komen. Er zitten wel degelijk niet uit te vlakken risicio’s aan het gebruik van die troep.

 6. Beste Monique_K; ik richt mijn woord maar even aan u. Ik ben fel tegenstander van drugsgebruik. Ik ga het niet eens uitleggen. Luister gewoon eens naar de specialisten (Brijder). Uw verhaal over de prefrontale cortex klopt gedeeltelijk. Daarnaast pleit u voor drugsgebruik versus alcohol. Dat is gek; beiden zijn namelijk erg schadelijk voor inderdaad de laatste fase van hersengroei. Zeg maar tot circa 23 jaar. Sterker nog; in de 24 jaar daarvoor (zwangerschap (-1) wordt meegerekend in de chronologie van een kind) kan zelfs een verslavingsgen ontstaan. Je geeft, als het ware, een verslaving door aan je kinderen. Google daar maar eens op. U zult het interessant vinden.

  Ik blijf het zeggen; in de ochtend en middag zie ik nooit, maar dan ook nooit jeugdigen alcohol drinken. Regelmatig zie en ruik ik dat ze blowen op die momenten van de dag. Ze geven het gewoon toe. Je zal maar een leerling zijn die, onder invloed, halverwege de ochtend met hoge temperaturen of roterende machines moet werken.

  Ik heb Socrates wel eens geciteerd op dit forum. Ingewikkelde jeugd is inderdaad van alle dag. Echter; in mijn opinie is internet het verschil. Op de grond en genade heeft plaats gemaakt voor doorschoppen. Eén tegen één is groep tegen één geworden. IS onthoofdingen, groepsvechtparijen, porno, docentgrijptleerlingindenekfilmpjes, etc. Alles is te zien en te vinden. Leerlingen met 600 vrienden. Een dag je telefoon uit zorgt aan het einde van de dag voor 513 apps die je nog moet lezen. Stresss. In plaats van een stuk of 5 echte vrienden heb je er nu honderden. In plaats van 5 mensen die oprecht het beste met je voor hebben, heb je nu tientallen/honderden mensen die maar van alles ongefundeerd (over je) roepen.

  In de pedagogiek zijn we totaal doorgeslagen. We knuffelen, zoals RB dat noemt, inderdaad te veel. Al ben ik niet voor invoering van de dienstplicht. Een passend antwoord heb ik niet. Ik wou dat ik het had. Ik maak me wel heeeeeel erg zorgen om de jeugd, en de jeugd die zij voortbrengen.

  De vraag is volgens mij; Wie is de baas?

  • Wat de ontwikkeling van de prefrontale cortex betreft heb ik niet gedeeltelijk gelijk, ik heb helemaal gelijk, dat is het laatste deel van de hersenen dat moet volgroeien, en het is dat gedeelte van de hersenen dat de zelfbeheersing controleert. Als een jonge volwassene met zijn onvolgroeide hersenen dan ook nog eens alcohol drinkt en zo het beetje prefrontale cortex/impulse control vrijwel geheel uitschakelt, tja .. Daarom zeg ik dat jongeren als ze gaan stappen op de zaterdag beter een jointje kunnen roken dan alcohol drinken, alcohol is namelijk veel gevaarlijker, zowel voor hun zelf als voor hun omgeving. Wat dat aangaat zouden we als maatschappij in het geheel een stuk beter varen als niet alcohol maar wiet/hasj de sociaal geaccepteerde drug zou zijn.
   Wat werken met machines en dergelijke aangaat als je wiet hebt gerookt, klopt, dat is bijzonder gevaarlijk, als ik zoiets opmerk geef ik het ook meteen door aan de verantwoordelijke persoon.
   Dat een gen kan ontstaan door drugsgebruik, dat is totale kolder, je hebt het gen of je hebt het niet. Je kan wel eerder verslaafd raken als je dat gen hebt. In het onderzoek is overigens sprake van ‘dozens of generations’ oftewel 24 generaties (en niet 24 jaar) van specifiek fokken om bepaalde kenmerken te versterken. En nogmaals, het gaat om versterken van wat er al was, niet om iets dat spontaan is ontstaan door drugsgebruik.
   https://www.sciencedaily.com/releases/2016/04/160427080929.htm

   De rest van uw argumenten, tja, ze lijken veel op die van mijn ouders in verband met de televisie en de telefoon en de helse muziek waar we naar luisterden. Sommige mensen lijken wel afgestompt daardoor, de beelden van verhongerende kinderen doen hun niets, terwijl anderen nog steeds even geschokt zijn als de eerste keer. Twee generaties verder en het verhaal is vrijwel hetzelfde, alleen is het nu het internet. En zoals ik herhaaldelijk zei, die doorschoppers had je vroeger ook, het kwam alleen niet in de krant, en nu staat zowat iedere bruine scheet op internet.
   Maar nee, ik ben dus niet van mening dat we in de pedagogiek totaal doorgeslagen zijn, dat is een leerproces dat pas begonnen is en vanaf de kleuterschool constant en aan alle kanten in twijfel wordt getrokken, meestal door ouders die menen het beter te weten dan de leraar naar wie hun kind moet luisteren. Nogal wiedes dat zulke inconsequenties een weerslag vinden in het gedrag van een kind. Al ben je het niet met een leraar eens, haal zijn autoriteit niet onderuit terwijl je kind ernaast staat.
   We weten pas sinds kort dat hersenen pas volgroeid zijn rond het 25ste levensjaar, maar ons leren en ontwikkeling op de school is daar totaal niet op ingesteld. We verwachten van een puber dat die bij de vakkenkeuze beslissingen neemt voor de rest van zijn leven, en je vakkenpakket veranderen als een paar jaar later blijkt dat je je anders ontwikkeld is vrijwel onmogelijk. Dat is vragen om ellende!
   En nee, we knuffelen niet teveel, er zijn nog steeds teveel kinderen die te weinig geknuffeld worden, en daar ontstaat de ellende. Dat je op gegeven moment moet ophouden met knuffelen en hard straffen, zoals in dit geval, spreekt voor zich, maar de gehele jeugd preventief aan de dienstplicht aandragen als zijnde ‘de oplossing’ slaat nergens op.

   • als je pas in dit geval hard gaat straffen ben je veel te laat, op zeer jonge leeftijd gewoon discipline en respect aanleren en dat gaat niet met knuffelen maar met een streng en rechtvaardig beleid, als je daarbij de ouders tegen de borst stoot so be it….. en u dramt maar door over de dienstplicht waar ik u heb gevraagd om een beter idee en zolang u niet met een substitutie komt blijf ik bij de dienstplicht, beter iets dan niets nietwaar

   • Beste Monique,

    Zucht…E heeft gelijk; u wilt uw gelijk halen…

    Hersenen ontwikkelen zich, simpel gezegd, van achteren naar voren. Reeds tijdens de zwangerschap ontwikkeld zich de zuigreflex. In het eerste levensjaar verdubbelt de herseninhoud. Een baby kent momenten van het aanleggen van 250.000 neuronen, hersencellen, per minuut. Gedurende de hele kindertijd vindt er ontwikkeling plaats van de prefrontale cortex. Met name in de pubertijd. 3 fases (eerste, middelste en late), zeg maar van ca. 10 jaar t/m 23 jaar. U heeft uiteraard gelijk dat de prefrontale cortex als laatste is uitontwikkeld. Echter deze ontwikkeling begint al in de buik van de moeder. Een beetje alcohol gaat dat niet uitschakelen (zoals u stelt). Sterker nog; bij matig gebruik is cannabis schadelijker dan alcohol. Dit heeft te maken met de schade aan de longen. Een blowtje staat gelijk aan het roken van 4 sigaretten. Bij overmatig gebruik op een avond is alcohol inderdaad meer schadelijk. Daar heeft u gelijk in.

    Mijn zorg, beste Monique, zit hem in het moment van de dag. Alcohol wordt slechts ’s avonds, hooguit laat in de middag genuttigd. Rolmodellen voor kinderen tonen daarin het voorbeeld. Blowen gebeurt echter al met het aanbreken van de dag. En voornamelijk met jongeren. Loopt u maar eens door het voortgezet scholengebied op een willekeurig moment. Leerlingen die nog moeten werken met temperatuur, scherpe messen, roterende machines, die in de avond nog moeten sporten of huiswerk moeten maken.

    Daarnaast Monique, zijn de sociale media wel degelijk van invloed. Voorheen had je 5 goede vrienden en die hadden het beste met je voor. Je stoeide weleens en als je op de grond lag, riep je genade Dan was het goed. Vandaag de dag heeft de jeugd gemiddeld een honderdtal “vrienden” en die maken je rustig uit voor alles wat slecht is. Je wordt in elkaar getrapt door een groep, zelfs als je al op de grond ligt. Dikke stress. Dus blow maar weer onder die groepsdruk voor schooltijd; anders hoor je er niet bij.

    oh en nog wat, het verslavingsgen kun je echt creëren en doorgeven aan de volgende generatie. Deze biologische gevolgen worden momenteel volop onderzocht. Dit geldt overigens voor alle verslavingen.

    • Beste ED, ik denk dat u wat zorgvuldiger moet lezen wat ik schreef. Ik had het over het alcoholgebruik van een jonge volwassene dat de functies van de toch al onvolgroeide frontale cortex uitschakelt, niet over een foetus in de baarmoeder. Overigens wordt een foetus wel beschadigd door gebruik van de diverse drugs, idealiter gebruikt een aanstaande moeder dus niets tijdens de zwangerschap, maar ook hier gaat hetzelfde op, van alle drugs (inclusief tabak) is cannabis de minst schadelijke. En wat het gevaar van cannabis bij matig gebruik aangaat gaat het alleen om cannabis dat samen met tabak wordt gerookt, zonder tabak is dat risico een stuk minder! Sterker nog, vaporiseren (het verdampen van de plant) schijnt zelfs goed te werken bij het voorkomen en beheersen van astma aanvallen, dat wordt nu wetenschappelijk onderzocht op basis van praktijkervaringen.

     Wat het overdag roken op scholen betreft heeft u helemaal gelijk, ik vraag mij daarbij wel af in hoeverre het feit dat het ‘verboden’ is het extra aantrekkelijk maakt. De ‘verboden vruchten’ zijn het aantrekkelijkst voor het opstandige puberbrein, en het feit dat je het in je broekzak kan stoppen maakt het makkelijk om mee te nemen. Ze bestaan trouwens wel hoor, jongeren die op school drinken, sterke drank in zo’n platte flacon of tegenwoordig in je ‘waterfles’ is zeker niets nieuws. Het valt alleen minder op omdat er niets gedeeld wordt op het schoolplein, het element van ‘stoer doen met iets dat niet mag’ ontbreekt. Dat is pas echt zorgwekkend.

     Maar het gaat hier niet om stoeipartijen tussen jongeren onderling, het gaat zelfs niet over de pestkop die wel door zit te trappen (dat deed die vroeger ook trouwens, je kon genade roepen wat je wilde, en dat is eigen ervaring), het gaat om jongeren die je na een avondje stappen opwachten om je in elkaar te trappen, net als de pestkop die mij opwachtte na schooltijd. Zulke mensen bestonden al lang voor sociale media werden uitgevonden, en het zijn alleen die mensen die zulke sh*t op sociale media zetten. Er is een probleemgroep, dat klopt, en die lijkt nu groter dan toen, ook dat klopt. Maar is die verhoudingsgewijs ook groter, is het in plaats van 1 op de 10 tegenwoordig 2 of meer op de 10? Of denken wij alleen dat het zo is omdat wij het zien op het internet, in tegenstelling tot vroeger? Ik realiseer mij dat het verhaal over mijn vader die thuis kwam met verhalen puur anekdotisch is, maar het geeft wel aan dat dit soort gedrag iets is van alle tijden, dus ook van een tijd waarin jongeren wel een dienstplicht hadden.

     Wat het creëren van genen betreft, uiteraard ontstaat zoiets op een bepaald punt, spontane mutaties gebeuren zover ik weet aan de lopende band. Maar normaal gesproken worden mutaties die in de loop van een leven ontstaan alleen opgeslagen in de beschadigde cellen, niet in de geslachtscellen, en worden dan ook niet doorgegeven.
     https://www.kanker.nl/algemene-onderwerpen/erfelijkheid/wat-is/dna-en-mutaties

 7. U valt wel aan op de persoon, u wilt mijn opmerking dat ik niet rook ivm een longziekte en dat ik wel eens in de tuin van Tops kwam voor een reggaeconcert tegen me gebruiken en zo mijn argumenten onderuit halen.
  Verder raad ik u aan de informatie die u aandraagt nogmaals goed te lezen: je wordt niet psychotisch van wiet, het kan alleen de aanleg tot een psychose eerder aan het licht brengen. En daar is evenmin iets te vinden dat mijn initiële opmerking dat je beter wiet kan gebruiken dan alcohol onderuit haalt, eerder het tegendeel. Alcohol is namelijk op alle door hun genoemde vlakken veel schadelijker dan wiet, bij ‘Sociale Schade Bevolking’, hetgeen relevant is in deze context, staat alcohol zelfs op nummer 1, cannabis op nummer 6.

  • Duidelijk, dat u het stuk niet heeft gelezen. Daarom , ga ik niet verder met u in discussie, U heeft uw eigen mening , en ik de mijne, en daar blijf ik bij .Het gebruik van deze troep , brengt grote risico’s met zich mee . En ik heb de rapporten van deskundigen daarvan achter mij staan. Wat u daarvan vind , is geheel uw eigen mening . Overigens , voor wat betreft alcohol op 1 en cannabis op 6 . De lijst van behandeling aan verslaafden Jellinek , zegt 1 alcohol 2 cannabis. Ik zou zeggen verdiep u eens wat verder in het stuk. En ik probeer met uw ziekte uw argumenten niet onderuir te halen , nog af te zwakken . Dat doet u nu voor de tweede keer zelf.

   • van de site van Jellinek
    Kans op psychose
    Cannabis kan een psychose veroorzaken BIJ MENSEN DIE DAAR AANLEG VOOR HEBBEN. De combinatie van bepaalde genen en gebruik vergroten de kans op een psychose. Die kans wordt nog groter als je op jonge leeftijd begint. Hetzelfde geldt voor schizofrenie. Cannabisgebruik kan ervoor zorgen dat de ziekte 2,5 jaar eerder uitbreekt dan wanneer je niet geblowd zou hebben.

    Met andere woorden, je wordt niet psychotisch van de wiet, zoals u stelde, zonder aanleg geen psychose.
    En voor iemand die mij verwijt niet te lezen leest u zelf wel bijzonder onzorgvuldig. Ik had het niet over de behandelingen van verslaafden bij de Jellinek, ik had het over de ‘Sociale Schade Bevolking’. Maar goed, zelfs bij de behandelingen staat Alcohol dus op 1, bedankt voor de bevestiging van mijn argument dat alcohol veel gevaarlijker is dan wiet.
    https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/hoe-riskant-is-cannabis-in-vergelijking-met-andere-drugs/

    En u begint over mijn ziekte en voorliefde voor reggaemuziek in de tuin van Tops, maar ik haal daarmee mijn argumenten onderuit? Wat heeft u gedronken?

    • u wilt toch wel héél erg gelijk krijgen met uw hoofdletters….. hard schreeuwen is over het algemeen een teken van zwakte en in dit geval dus een ongelijk……

    • U bevestigd alleen mijn standpunt , Dank u wel. Ik heb niet gezegd , DAT je er een Pshygose van krijgt, ik zei hoeveel jongeren zitten er in het GGZ met die aandoening. En schizofrenie, haalt u er zelf bij . Ik heb die aandoening niet eens genoemd. En het is algemeen bekend , dat mensen , die het gebruik van een geestverruimend middel verdedigen , andere middelen bij gaan halen die schadelijker zijn dan het middel dat zij verdedigen. Al was het alleen maar om het middel wat zij verdedigen , in een minder kwaad daglicht te stellen. Alleen uw zoek gedrag wijst daar al op . U wil persè een vergelijking van cannabis met andere drugs . Daar heb ik helemaal niet over gehad . En wat uw voorliefde betreft , ik haalde alleen aan , en wat u nu weer doet, wat u zelf de wereld in geholpen hebt. Ik begrijp , dat u het vervelend vind , om met uw eigen woorden geconfronteerd te worden , maar u hebt dat zelf en doet het nog steeds, zelf gedaan .

     • @ RB, er is op dit forum geen andere mogelijkheid om het belangrijke in een citaat of quote te benadrukken, vandaar de hoofdletters. Gezien het feit dat de rest gewoon normaal geschreven is had u dat zelf kunnen bedenken.
      @ e, nee, u zei: Hoeveel jongeren lopen al bij het GGZ, omdat ze helemaal psychotisch worden van die troep. Maar ze worden dus niet psychotisch van de wiet, zoals in de door u aangedragen informatie te lezen is moet er wel aanleg voor zijn, anders geen psychose. Het enige wat er door de wiet gebeurt is dat zo’n ziekte eerder de kop opsteekt, en of dat nou per definitie negatief is? Normaal gesproken ben je blij als een ziektebeeld duidelijk wordt, kan je met een adequate behandeling beginnen in plaats van jaren aan te modderen met allerlei vage klachten.
      Maar als u even terugleest hoe deze discussie is ontstaan? U begon over de geestverruimende middelen, waarop ik zei dat het juist de alcohol is die zorgt dat remmingen verdwijnen en mensen erop los gaan rammen, dus als er al drugs gebruikt worden kunnen ze beter een jointje roken, worden ze lekker rustig van. En ja, dat wordt wetenschappelijk bevestigd!
      https://link.springer.com/article/10.1007/s00213-016-4371-1

 8. +1 voor herinvoering van de dienstplicht. En mevrouw K ik denk dat u nog wat te hazey bent van de canbabinoïden in uw systeem om serieus genomen te kunnen worden.

  • Welke cannabinoïden? Dat ik wel eens in Tops kom voor een reggaeconcert, en dat ik wiet minder gevaarlijk vind dan alcohol betekent dat ik wel wiet moet gebruiken en cq hazey ben? Dan zou u net zo goed kunnen concluderen dat zowel RB alsook e dat ook zijn, die wonen in de directe omgeving van de coffeeshops, die zijn vast constant stoned van dat meeroken. En ter informatie: ook u heeft cannabinoïden in uw bloed, dat heeft ieder mens, zoek het maar op.
   En ook u wilt de dienstplicht herinvoeren voor ruim 100.000 jonge mannen (of ruim 200.000 als de vrouwen ook moeten) omdat een paar honderd jongeren zich afschuwelijk misdragen. Dat is niet een beetje buitenproportioneel, dat is compleet gestoord!
   @ e, en bedankt hé, dat krijg ik dus nu op mijn boterham door uw insinuaties.

   • Ik wil u bedanken voor de informatie over cannabis hierboven door u beschreven. Zeer opmerkelijk dat cannabis een remedie is tegen kanker! “In een publicatie in de Nature Reviews-Cancer stelt Dr. Manuel Guzman uit Madrid dat cannabinoïden, de groei van tumoren in cel-culturen en muizen remmen. Dat doet de cannabinoïde door de sleutelcellen die de groei van kankercellen stimuleren te veranderen. Kankercellen hebben geen automatische groeistop zoals de meeste cellen in ons lichaam, ze blijven doorgroeien en missen dus de noodrem die de groei stopt. De cannabinoïde levert deze noodrem en stopt de groei van de cel zelf maar ook de bloedvaten naar de tumor worden actief afgebroken waardoor de tumor geen nieuwe voeding krijgt. Hierdoor sterft de tumor uiteindelijk af.” bron wikipedia

 9. Ik heb nooit enige insinuatie gedaan over enig gebruik aan uw adres. Vanaf het begin af aan , bent u zelf in eigen persoon , die aangaf , wel eens in de tuin van coffeeshop Tops te komen. Nergens , maar dan ook nergens heb ik gezegd , dat u ook een gebruikster bent. Wel heb ik aangegeven, dat u fervent verdedigster van die troep bent . Dus niet mij de schuld geven als anderen “verkeerde” conclusies trekken uit uw eigen woorden.

  • Een insinuatie is iets anders dan een directe beschuldiging, door mijn bezoek aan Tops en mijn longziekte aan te halen als ‘argument’ suggereert u het namelijk wel en probeert u via die weg mijn argumenten onderuit te halen. Niet netjes.

Comments are closed.