Hard- en drankrijders in de kraag gevat

1

Den Helder – Een 35-jarige man is door de politie gesnapt terwijl hij met 85 kilometer per uur over de Kanaalweg reed. Gecorrigeerd is dat een overschrijding van 32 kilometer per uur. Toen de agenten hem aan de kant hadden gezet, zagen zij aan de ogen dat hij mogelijk drugs had gebruikt. Uit de speekseltest kwam inderdaad naar voren dat er sporen van Amfetamine in zijn lichaam zaten. Hij is aangehouden en er is bloed afgenomen.

Een 62-jarige man reed op de Industrieweg. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol te rijden. Op het bureau blies hij 215 ug/l. De man had zeer veel geluk daar het pas strafbaar is om met 220 ug/l een voertuig te besturen voor iemand die al langer dan 5 jaar een rijbewijs heeft. De man werd gelijk vrij gelaten.

Een 23-jarige man reed met 620 ug/l op in een auto door de Bothastraat. Het ging hier om een beginnend bestuurder. Hij reed dus met meer dan 7 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mag zich binnenkort bij de rechter melden.

1 REACTIE

Comments are closed.