Helderse judoka’s op Wijks Open

0

Den Helder – Afgelopen zondag 10 februari vond in Wijk bij Duurstede het 12e Wijks Open judotoernooi plaats, waaraan zes Helderse Judoka’s deelnamen. Ook dit toernooi was een toernooi waar de judoka’s, die met hun ouders en coaches het hele land doorkruisen om de judokrachten te meten, nog niet eerder aan deelgenomen hadden.

Jayden Tijdeman was oppermachtig in de leeftijds-/gewichtscategorie U12, -34 kg. Binnen no-time werden zijn tegenstanders één voor één op hun rug geworpen door middel van verschillende judoworpen. De mooiste judoworp was die van een linkse Sode Tsuri Komi Goshi (heupworp) met twee handen aan beide mouwen van de tegenstander, wat het extra moeilijk maakt. Hij ontving na vijf gewonnen partijen de grootste beker (1e prijs) op het erepodium.

Chris Korver was ingedeeld in de leeftijds-/gewichtscategorie U12, -30 kg. Het lukte hem om met overtuiging al zijn partijen te winnen. Het leverde hem een welverdiende 1e prijs op en een mooie opsteker in een zwaarder gewicht waarin hij de lichtste was.

Eremetaal
Sven Dalmeijer (U12, -42 kg) en Sterre Dalmeijer (-15, -52 kg) vonden ook dat er nog niet genoeg eremetaal in huis was en waren derhalve ook gebrand om een tweetal bekers mee naar huis te nemen. Na vijf partijen nam Sven de 3e prijs in ontvangst. Sterre mocht na lekker aanvallend judo een trede hoger op het erepodium gaan staan. Een 2e prijs was haar beloning.

Quin Mulder (U15, -50 kg) was na wat blessureleed lekker op dreef in een hogere gewichtsklasse. Hij wist het in één partij nog super spannend te maken voor zichzelf, maar zeker ook voor ouders en coach. Na op achterstand te hebben gestaan, wierp hij zijn tegenstander in de allerlaatste seconden van de wedstrijd in een mooi en snelle uitgevoerde heupworp. Ook hij pakte uiteindelijk de grootste beker.

Rens Meier was ingedeeld in de leeftijds-/gewichtscategorie U15, -46kg. Vooraf was er samen met de coach extra getraind op pakking e.d. Nu was het moment om dit in de praktijk te laten zien en dat deed hij wat mooi om te zien was. Met één verloren partij en twee winstpartijen mocht hij de tweede plek op het erepodium betreden en een mooie beker in ontvangst nemen.