Honderden plekken voor laadpalen

5

Den Helder – Het college heeft een nieuw laadpalenbeleid vastgesteld. Op strategische plekken in de stad – bijvoorbeeld bij winkelcentra – worden tien nieuwe openbare laadpalen geplaatst. Daarnaast gaat de gemeente nog eens 270 locaties aanwijzen voor het plaatsen van laadpalen.

De gemeente heeft een dekkend netwerk van laadpalen voor ogen waarin bewoners, forenzen en bezoekers die niet in de gelegenheid zijn hun elektrische auto op eigen terrein op te laden, worden voorzien in hun laadbehoefte bij een laadpaal in de openbare ruimte.

Het beleid vloeit voort uit een motie van de gemeenteraad om in 2040 energieneutraal te zijn en hierin zelf het goede voorbeeld te geven.

5 REACTIES

  1. Als den Helder zo graag voorop wil lopen ….
    Hier gaan we waarschijnlijk naar toe in de zeer nabije toekomst: “Waterstofgas in het gasnet” en “Elektrische auto’s op waterstofgas”:

    • Zou je nog van opkijken hoeveel dat er zijn . Maar het opladen van zo,n auto is niet het zelfde als effen tanken bij de benzine pomp. Dus als je er tekort neerzet , krijg je een file van een dag bij zo,n paal .

  2. Geen laadpalen richting de TESO? Opladen terwijl je in de file staat. (anders wordt de file nog langer)

Comments are closed.