Jente wint eerste voorronde Helderse voorleeswedstrijd

0

Den Helder – Jente Geestman uit groep 7/8 van de ABS Comeniusschool is na een spannende wedstrijd de eerste voorleeskampioen van Den Helder geworden. Kinderen van tien basisscholen namen het maandagmiddag in School 7 tegen elkaar op. Een deskundige jury, bestaande uit Petra Clowting, Ineke Snel en Kim Smit, had de lastige taak de voorleesprestaties van de deelnemers te beoordelen.

Uiteindelijk won Jente met een fragment uit “Dagboek van een muts”. De jury vond dat zij prachtig kon voorlezen en het publiek helemaal meevoerde in het verhaal. Ook haar optreden maakte indruk: “Jente durfde pauzes in te lassen”, aldus juryvoorzitster Petra Clowting. “Haar tekstbeheersing is goed en zij gebruikte de juiste tempowisseling.”

Yente gaat door naar de kwartfinale op 16 maart in de bibliotheek van Tuitjenhorn. Hierna volgt nog de provinciale finale, die op 10 april plaatsvindt in het Theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De uiteindelijke voorleeskampioen van Noord-Holland zal onze provincie tenslotte vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, op 22 mei in de schouwburg van Amstelveen.