Kroftgeuzen openen het carnaval

0

Den Helder – Het carnaval in Den Helder barst 16 februari al los. Zoals gebruikelijk zullen de Kroftgeuzen in buurthuis de Kroft het voorbeeld geven met hun oergezellige carnavalsfeesten en geven zij een voorproefje voor het grote carnaval op 2 maart.

Op zaterdag 16 februari zwaait prins Alex de scepter in het feestpaleis der Kroftgeuzen. Om 21.11 uur opent hij het carnaval officieel en zal hij de feestgangers en zusterverenigingen toespreken en natuurlijk vooropgaan in de polonaise. Op deze avond wordt ook de jaaronderscheiding der Kroftgeuzen uitgereikt. Wie dit jaar in de orde der Kroftgeuzen wordt opgenomen blijft nog even ‘onder de steek’, maar het is weer iemand zijn die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging, de wijk of voor het carnaval in Den Helder.

Diverse verenigingen uit Den Helder, De Bolledammers en de Piet Hein Rakkers, maar ook van buiten de stad, de Olde Bereleut uit Leeuwarden, zullen aanwezig zijn. Muzikaal wordt de avond weer geleid door huisband New Born.

Kindercarnaval
Op zondag 17 februari is het de beurt aan de jeugd, onder leiding van jeugd-prinses Damanja. Vanaf 14.00 uur gaat voor de jeugd het dak er af. Op deze middag is ook de jeugdraad van de Piet Hein Rakkers aanwezig en mogelijk een vereniging van buiten de stad. De FEN is aanwezig om de jaaronderscheidingen uit te reiken en ook nu zorgt New Born voor de muziek. Voor de oudere bezoeker is er gelegenheid om nog even na te kletsen over de carnavalsavond of alvast vooruit te kijken naar het grote carnaval in Bastion Pierre.

Buurthuis De Kroft is gelegen aan de Hortensiastraat 22 in Nieuw Den Helder, de toegang tot beide feesten is GRATIS. Prins Alex en Jeugdprinses Damanja en hun wijze raad hopen velen te mogen begroeten op hun carnavalsfeesten.