Leerlingen Lyceum aan Zee ontwerpen droom Tiny House

1

Den Helder – Marjolein Jonker van Tiny House Nederland nam dinsdag ruim tweehonderd leerlingen van Lyceum aan Zee mee op een virtuele rondleiding in haar Tiny House. Op deze manier maakten de leerlingen kennis met één van de pioniers op het gebied van wonen op een paar vierkante meter.

Daar blijft het natuurlijk niet bij, want met de inspiratie uit de lezing worden de leerlingen de komende weken uitgedaagd om een eigen Tiny House op een gewenste droomlocatie te ontwerpen. Hierbij moet rekening gehouden worden met echte bouweisen, zoals die zijn opgesteld door Woningstichting Den Helder én met het milieuaspect, waar De Helderse Vallei richtlijnen voor heeft gegeven aan de leerlingen.

Benieuwd naar de eindresultaten? Na een jurering door de Woningstichting én De Helderse Vallei zijn de 8 topontwerpen gedurende de meivakantie te bekijken bij De Helderse Vallei. Daarna zullen ze geruime tijd te bezichtigen zijn in de Projectwinkel Stadshart van Woningstichting Den Helder in de Beatrixstraat 5.

Verbinden
Het project verbindt lesdoelen van het vak ‘Culturele en kunstzinnige vorming’ met bestaande projecten in de stad, waardoor de koppeling tussen school en beroepspraktijk duidelijk wordt. Het lesprogramma is tot stand gekomen door een samenwerking van Lyceum aan Zee, Woningstichting Den Helder en De Helderse Vallei.

Zelf nieuwsgierig hoe het is om in een Tiny House te wonen? Schrijf deze datum dan alvast in uw agenda: donderdag 13 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Marjolein Jonker houdt dan voor geïnteresseerden een lezing bij De Helderse Vallei over het leven in een Tiny House. Meer informatie hierover is later dit jaar te vinden op de website van De Helderse Vallei.

1 REACTIE

  1. nog meer van die kansloze groene onzin projecten….
    er is niemand die met een gezond verstand met her gezin in zo’n schoenendoos gaat wonen

Comments are closed.