Lianne Steeman op de weg terug na enkelblessure

0

Den Helder – Lianne Steeman, schoonspringster uit Den Helder, heeft afgelopen weekeinde na een langdurige enkelblessure weer meegedaan aan een groot schoonspringtoernooi: de Eindhoven Diving Cup. Dit is een internationale schoonspringwedstrijd die werd gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Dit jaar vond het toernooi voor de 20e keer plaats met teams uit binnen- en buitenland.

Met ruim 150 deelnemers uit meer dan 15 landen is de Eindhoven Diving Cup de grootste internationale schoonspringwedstrijd in Europa. Door haar omvang heeft de Eindhoven Diving Cup een vaste plaats op de kalender van de Europese zwembond L.E.N. (Ligue Européenne de Natation). Daarmee is dit toernooi voor Nederland een bijzonder evenement met internationaal veel aanzien. De 21-jarige Lianne, die voor haar topsport in Eindhoven is gaan wonen en dit combineert met haar studie daar, deed mee op de onderdelen 1 meter, 3 meter en 3 meter synchroon.

Met synchroon bereikte zij met haar partner Noor Lanen de 4e plek. Ze werd in de halve finale 7e op de 3 meterplank en kwam hiermee niet in de finale; de top 6 gaat door naar de finale. Op de 1 meterplank wist zij wel de finale te behalen door verrassend 3e te worden in de voorronde. Bij de finale eindigde zij op de 4e plek met 216 punten, slechts 7 punten onder haar persoonlijk record. Hiermee is zij weer op de goede weg terug na haar blessureperiode.