Mooie overwinning voor handbaldames DSO

0

Den Helder – Wat op voorhand werd ingeschat als een wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn, werd nooit een wedstrijd. Daarvoor speelde DSO te goed en liep het teamspel als uit het boekje. DSO nam direct een 4-0 voorsprong, om het vervolgens gestaag uit te bouwen.

Vooral het mooie, snelle handelingsspel deed het thuispubliek genieten. DOS gaf zaterdagavond ‘niet thuis’ en had veel moeite met spelen zonder hars. Via een 9-4 werd het 13-6 met nog ruim zeven minuten tot de rust.

In de tweede helft werd vervolgens ook veelvuldig gewisseld en speelde de jeugdige Manon Mulder haar tweede wedstrijd bij DAMES 1. Haar twee doelpunten werden door het gehele team, inclusief de coach, gevierd. Na twee keer 30 minuten stond er een 35-18 op het scorebord.

De eerstvolgende wedstrijd wordt in ’t Zand gespeeld. 10 maart is aldaar de derby tegen DS1 van Geel Zwart.