Nieuwbouw Noorderhaven officieel geopend

0

Julianadorp – De de nieuwbouwwoningen van ’s Heeren Loo in Julianadorp zijn zaterdag officieel geopend. Onder grote belangstelling van cliënten, familie, wettelijk vertegenwoordigers, vrijwilligers en medewerkers knipten de bewoners Koos, Rinie, Mariska en Regio directeur Wiebrand Top gezamenlijk het lint door. De drie nieuwe paviljoens aan de Kersenhout en Cederhout bieden ruimte aan 48 studio’s op woonzorgpark Noorderhaven.

De opening is door vijf medewerkers uitgedacht en georganiseerd. In alle nieuwe woningen werden familie en verwanten ontvangen met champagne. Vol trots werden zij rondgeleid door cliënten en medewerkers. Bijzonder is de ‘Walk of Fame’. Voor elke voordeur liggen stervormige tegels met de naam van elke bewoner erop. Hiermee is, net als in Hollywood, een aandenken gecreëerd om de glorie te benadrukken. De middag werd afgesloten met optredens van Paul Vlaar en De Knorhanen.

De verhuizing heeft veel impact gehad op cliënten en medewerkers. In samenwerking met gedragswetenschappers, familie en Nachtzorg is al maanden geleden begonnen met de voorbereidingen. De bouw is samen met de cliënten op de voet gevolgd. En ook zijn de cliënten betrokken bij de woonsfeer in de woning en de kleur in de studio’s. Voor de cliënten is deze verhuizing een enorme vooruitgang. Alle studio’s hebben eigen faciliteiten waardoor zij mee privacy en rust hebben.