Noorderhaaks officieel en feestelijk geopend

2

Den Helder – Ze hebben er even op moeten wachten, zo’n 40 jaar, maar inmiddels is hij er en wordt hij al gebruikt: de Noorderhaaks. De nieuwe ontsluiting tussen Julianadorp en Den Helder werd woensdagmiddag officieel en feestelijk geopend.

Wethouder Heleen Keur was naar Kookerij Brammetje gekomen om de genodigden toe te spreken. Ze vertelde dat de aanleg van de Noorderhaaks een uitdagende klus is geweest en een project waar heel lang aan gewerkt is. “Het is dan ook niet zonder slag of stoot tot stand gekomen”, aldus Keur. ‘Vijf jaar heeft het geduurd…, maar nu is het project afgerond en ligt er een prachtige weg.”

“De klachten en uitdagingen hebben we steeds serieus genomen en gekeken hoe we de situatie konden verbeteren of oplossen. We hadden echter ook te maken met overmacht. Het probleem van de ‘zoute kwel’ stak de kop op en dat zorgde voor de nodige vertragingen en uitdagingen. Gelukkig zijn we in goed overleg met alle betrokken partijen tot een goede oplossing gekomen. Ik wil u dan ook allen bedanken voor uw geduld.”

Opening
Na de toespraak ging het gezelschap naar buiten, waar een parade plaatsvond door een prachtig gezelschap. Dat bestond uit vertegenwoordigers van het Budocentrum Julianadorp, van de Duinstruiers, Kunstzin was er met onder meer de Color Guards en het Dorper Dweilorkest, Ouderwetz deed mee en via het Historisch Weekend waren enkele oude automobielen bereid gevonden mee te rijden in de optocht over de Noorderhaaks. Ook enkele Dorpers waren op de opening afgekomen. Wie ontbraken? De vertegenwoordigers van de politiek. Voor de afronding van een project dat zoveel jaren heeft geduurd had iets meer betrokkenheid van de raad verwacht mogen worden. Alleen Jan Klopstra (VVD), Edwin Dasbach (VVD) en Leo van Esdonk (PVV) hadden de moeite genomen de opening bij te wonen.

Foto’s: DHFOTO

2 REACTIES

  1. misschien een vraag voor de geachte afgevaardigde in de raad:wat zijn de kosten incl. 40 jr vergaderen,bestuderen enz. voor dit stukje weg?

  2. die wethouder Helen Keur is dat die met dat leuke hoedje op op de eerste foto onder het stukje?

Comments are closed.