Ongeldig rijbewijs en onder invloed van drugs

1

Den Helder – Een 38-jarige man uit Den Helder is dinsdag aangehouden voor autorijden, terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Daarnaast bleek uit de speekseltest dat de man ook nog sporen van cocaïne in zijn bloed had zitten, tevens had hij een hoeveelheid van deze stof bij zich.

Het rijbewijs van de man was begin vorig jaar door de rechter ongeldig verklaard, in verband met zeer gevaarlijk rijgedrag. Hij moest een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer) ondergaan maar voldeed niet aan de voorwaarden. Hij was in juli ook al voor dit feit aangehouden. De man werd dinsdag dus opnieuw aangehouden en er is bloed van hem afgenomen. Bij een herhaling zal het voertuig in beslag worden genomen en worden vernietigd. Hoeveel processen-verbaal hij krijgt is afhankelijk van de uitslag van de bloedtest.

Drugs
Agenten zagen dinsdagavond een 40-jarige vrouw uit Den Helder uit een coffeeshop komen en gelijk in haar auto stappen en wegrijden. Ze werd gecontroleerd en uit de speekseltest bleek dat er sporen van THC en Amfetamine (Speed) in haar lichaam zaten. Van haar is bloed afgenomen en haar rijbewijs is ingevorderd.

Eerder op de dag troffen agenten al een 37-jarige man uit Den Helder aan op de Marsdiepstraat, die positief op de stof THC testte terwijl hij een auto bestuurde. Verder zagen agenten in de nacht van dinsdag op woensdag een 51-jarige man uit Den Helder rijden, waarvan ze wisten dat hem de bevoegdheid om te rijden was ontzegd. Hij kreeg een proces-verbaal.

1 REACTIE

Comments are closed.