Platenzaak Juicy Records opent in Julianadorp

4

Julianadorp – De echte muziekliefhebber heeft er een nieuw Helders adresje bij. Op zaterdag 9 maart opent Juicy Records aan de Parkstraat 14-16 in Julianadorp. Bij Juicy Records vind je rhythm, blues, soul & grooves, alleen op vinyl. Muziekfreak en eigenaar Jort Koopman (33), die de zaak samen met zijn vader Mario Koopman (62) opent, legt uit: “Funkier dan James Brown wordt het toch eigenlijk niet?”.

“Muziek loopt als een rode draad door mijn leven”, begint Koopman zijn verhaal. “Met een vader die altijd op zoek was naar nieuwe artiesten, platen en singletjes en die op elke moment van de dag opzette, raak je met het virus besmet. Nadat ik mijzelf jarenlang op CD’s had toegelegd, heb ik mijzelf na de aankoop van een tweedehands platenspeler helemaal gestort op LP’s. En wat een ervaring! Het klinkt niet alleen beter, maar je neemt er ook letterlijk meer de tijd voor om te luisteren. Van nummer naar nummer switchen is een uitdaging, waardoor je eindelijk eens een plaat beluistert zoals hij bedoeld is. En deze passie willen mijn vader en ik graag overbrengen. Vandaar: een uit de hand gelopen hobby en dus een platenzaak(je)! En wat is er leuker om dat met je vader te kunnen doen.”

Juicy Records verkoopt alleen langspeelplaten. “In eerste instantie uit onze eigen collectie, oftewel gebruikt maar met liefde verzorgd. En daarnaast bieden we de mogelijkheid tot het bestellen van nieuwe platen. Want er worden momenteel weer enorm veel platen geperst. Zowel herpersingen als nieuwe muziek. En dat niets eens zo ver van ons bed. De grootste vinylperserij van Europa draait namelijk op volle toeren in mijn huidige woonplaats Haarlem.”

Waarom Julianadorp?
“In de regio waar ik nu woon zie je de platenzaken als paddenstoelen uit de grond schieten. In de Noordkop gaat dit helaas iets minder hard. Waar mijn vader nog bij George Blok of Selbach terecht kon, moest ik in mijn tijd al op mijn brommer naar Breid’s Platenhuis in Callantsoog. Nu die er allen niet meer zijn en je tot Hoorn/Alkmaar alleen nog LP’s kan vinden in kringloopwinkeltjes, moet daar verandering in komen. En hoe mooi is het als je dat kunt doen onder één dak met je tante (Bloemenspeciaalzaak Bloem & Vorm, red.) die mij de ruimte biedt om mijn droom te verwezenlijken.”

Hoezo de naam Juicy? “Omdat ik niet kan zingen, rappen of een instrument kan bespelen, maar ik wel met muziek bezig wilde zijn, maakte ik in mijn jonge jaren mixtapes/verzamelalbums. Sappige deuntjes die door mij werden geselecteerd. Dit leidde zelfs tot de lancering van mijn eigen muziekblog Juicy Records, waar ik soulmuziek recenseerde en concerten bezocht. Een naam die dus al even meegaat. En logisch dat ik jaren na dato de naam weer eer aan kan doen en hem opnieuw kan gebruiken.”

Aanbod
Het aanbod bestaat uit “een mooie selectie van ruim 1200 platen uit onze eigen collectie. Zoals eerder aangegeven is dit muziek met inhoud. Soul, funk, blues en jazz. Natuurlijk ook wat reggae, hiphop, latin en enkele popplaten. Natuurlijk zou alles op alfabet kunnen staan. We zouden de hoofdgenres kunnen aanvullen met alle substromingen, maar dat doen we niet. Want hoe lekker is het om te snuffelen, je te laten verrassen. Pareltjes tegen te komen waarvan je nog niet wist dat ze op LP of maxi-single waren uitgekomen. Kennismaken met andere artiesten. Je laten verrassen door de wekelijkse nieuwe aanwas. Of die ene plaat te vinden van die speciale persing uit Spanje. En mocht je het niet vinden, maar wil je wel een lekker bakje koffie doen – je bent welkom. Wellicht wel leuk om daarna een mooi bloemetje van mijn tante mee naar huis te nemen, haha.”

“De platen komen van andere platenverzamelaars, muziekliefhebbers, platenzaken of interessante buitenlandse adresjes. Maar we zien ook steeds meer particulieren die ruimte willen creëren op zolder. Ook daar houden wij ons voor aanbevolen. Alle LP’s en maxi-singles zijn gecontroleerd, schoongemaakt en gewassen en natuurlijk is het mogelijk je favoriete plaat te beluisteren. Toch op zoek naar een nieuwe uitgave? Dan kunnen we ook een nieuwe persing bestellen bij Neerlands grootste LP-groothandel.”

4 REACTIES

  1. Gratis tip aan de kersverse ondernemers: neem een platenspeler met 4 LP’s naar keuze of LP-kadobonnen op in het assortiment, een geweldig cadeau om te geven en om te krijgen!

Comments are closed.