Politie druk met winkeldiefstallen

3

Den Helder – De politie is de afgelopen week weer druk bezig geweest met winkeldiefstallen. Zo werd afgelopen vrijdag een echtpaar van 26 en 27 jaar aangehouden bij een winkel in de Marsdiepstraat. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. De mensen wilden niet meewerken aan een onderzoek, toch bleek in een tas onder de kinderwagen schoenen te zitten welke van de winkel waren. De labels waren dan wel van de kleding afgehaald, echter het niet zichtbare alarm voldeed nog wel. De mensen werden opgehouden maar wilden tevergeefs vluchten. In de kinderwagen bleken onder het kind nog meerdere kledingstukken van de winkel te zitten waarvan de labels al reeds verwijderd waren.

Maandag is een 20-jarige man aangehouden welke in een supermarkt aan het Julianaplein blikjes drinken had gestolen. Een dag ervoor had hij dit echter ook al te hebben gedaan bij een andere supermarkt. Bij het bestuderen van camerabeelden bleek dat hij ook vier dagen er voor dit had gedaan. Voor alle drie de zaken wordt hij vervolgd.

Dinsdag had een 52-jarige man gestolen bij een supermarkt aan de Meeuwenstraat. Hij werd aangehouden en mag zich binnenkort hiervoor bij de rechter verantwoorden. Ditzelfde geldt voor een 37- en 38-jarig echtpaar die in dezelfde winkel goederen in een rugtas stopten en de kassa’s passeerden. Zij mochten een nacht all-inclusive op het bureau logeren en mogen in april naar de rechter. Gelukkig voor hen is dat zij dit gelijktijdig mogen, dat scheelt hen een ritje…

Alarmlabels
Bij een winkel aan de Beatrixstraat werd een 27-jarige vrouw betrapt op winkeldiefstal. Bij controle van haar tassen bleek zij ook in een andere winkel kleding te hebben gestolen. Tevens had zij een magneet bij zich om de alarmlabels te verwijderen.

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden, maar de politie van Den Helder behandelde er afgelopen week nog meer. “Daarnaast hebben er ook diefstallen plaatsgevonden, maar zijn de daders er vandoor gegaan, maar staan wel op beeld. Deze zullen later worden gehoord. Daarnaast zijn er mensen gevlucht en hebben de goederen achtergelaten nadat zij betrapt waren toen zij deze hadden gestolen.”

De politie adviseert winkeliers om de klanten die zich verdacht gedragen extra in de gaten te houden. Daarnaast is een goed beveiligingssysteem en dito camera geen overbodige luxe.

3 REACTIES

  1. Het is dweilen met de kraan open en voor de politie heel frustrerend. Eén nachtje cel en daarna mogen ze hun rechtszaak op vrije voetjes afwachten.

  2. Wilt u , ze dan vastzetten tot de rechtspraak ? En als de uitspraak, minder is dan de dagen dat ze in voorarrest hebben gezeten, dan hebben ze nog recht op vergoeding van onterecht vastgezeten dagen. Dan maakt u winkeldiefstal tot een winstgevende hobby.

Comments are closed.