ROC komt met nieuwe opleiding e-commercemanager

11

Den Helder – De toekomst is nu. Bedrijven willen meer dan alleen een informatieve website. De website is verkoopkanaal, PR-machine en achtergrondinformatie in één. En daar is een goede e-commercemanager voor nodig. ROC Kop van Noord-Holland verzorgt vanaf september 2019 de opleiding daarvoor.

“De wereld is substantieel veranderd door het internet. Daardoor veranderen wij als klanten ook en stellen we andere eisen aan online winkelen en informatie vinden”, aldus een woordvoerder van het ROC. “Bedrijven en organisaties die daar niet op inspelen, blijven al snel achter op de concurrentie.” De e-commercemanager biedt uitkomst. Deze manager weet hoe je op een moderne, digitale manier met je klanten omgaat. Hij of zij beheerst online mediatactieken, doet het websitebeheer, weet hoe je orderverwerking moet regelen, ziet commerciële kansen en past daar de tactiek op aan en zorgt ervoor dat het bedrijf voor kan blijven op de concurrentie. Een combinatie van ICT, marketing en verkoop. En daarom biedt het ROC deze opleiding vanaf het schooljaar 2019-2020 nieuw aan.

Annerieke Wilson, opleidingsmanager economie en horeca, vat samen waarom deze opleiding start: “Om leerlingen voor de toekomst op te leiden. We willen studenten opleiden voor de nieuwe beroepen. Retail is natuurlijk niet nieuw, maar hoe je daarbinnen werkt wordt wel anders. Winkels hebben een andere betekenis, maar ook scholen en gemeenten zullen anders met hun klanten om moeten gaan. Want hoe ga je om met je klantgegevens van de website? Hoe pas je daar je informatie of je verkoop op aan? De studenten leren dat bij deze opleiding. Ze leren goed te zien wie de klant is en hoe die goed kan worden bereikt.” Bedrijven in de regio hebben behoefte aan e-commercemanagers.

Zo geeft ook René de Visser, manager e-commerce en innovatie bij de Rabobank, aan: “Een digitale transitie is onlosmakelijk verbonden aan de rol van een e-commerce Manager. Off- en online kanalen worden met elkaar verbonden waarbij de klant centraal staat, de e-commerce manager draagt zorg dat bedrijven professioneel anticiperen op het digitale gedrag van klanten.”

Open avond
Benieuwd naar de opleiding e-commerce? Kom dan zeker naar onze open avond op dinsdag 12 februari, locatie kievitstraat 31. Alle locaties van het ROC in Den Helder en Schagen zijn open van 18.00 – 21.00 uur. Docenten én studenten staan klaar om je meer te vertellen over het ROC. Naast het inwinnen van informatie kunnen belangstellenden uiteraard ook een kijkje nemen in de diverse praktijklokalen. Meer info? Kijk op www.rockopnh.nl of bel naar 0223 611 200.
—————————————————— einde bericht ——————————————————-

11 REACTIES

  1. ze kunnen beter op het opleiden van vakmensen gaan richten ipv dit soort pretstudies te gaan onderwijzen

  2. Een goed initiatief van het R.O.C. met de tijdgeest mee groeien, daar is zeker werk vanuit huis mee te realiseren.

    • als we niet uitkijken worden huizen iets van het verleden door gebrek aan vaklui om ze te bouwen en onderhouden, maar we hebben dan gelukkig wel voldoende e-commercemanagers…..

  3. Vooral het statusverhogende woord “manager” zal een lokroep zijn die velen niet kunnen weerstaan.

Comments are closed.