Suns geen kans tegen Den Bosch

0

Den Helder – New Heroes Den Bosch, dat vorige week nog van het veel lager geplaatste Apollo Amsterdam verloor, was donderdagavond wel bij de les. De Suns zijn er niet in geslaagd om New Heroes andermaal te verrassen. Den Bosch schoot met scherp en besloot in het tweede kwart eigenlijk al de wedstrijd. Via een ruststand van 25-46 werd het uiteindelijk 55-88 voor de Bosschenaren.

Het scherp schiet kwam namens Den Bosch voornamelijk van Torion Graham, voor rust had hij al achttien punten in het netje liggen, Hij maakte er uiteindelijk achtentwintig tegen een schotpercentage van ruim vijfentachtig procent. Voor Den Helder was de ‘forward’ niet te stoppen. Met Landstede als enige verliespartij in 2019 hadden de Helderse supporters een sprankje hoop dat er tegen Den Bosch wellicht ook gestunt kon worden. Graham schoot al die hoop aan diggelen.

De Suns werden afgelopen week nog verrijkt met international Leon Williams als vervanger voor de plotseling vertrokken Amerikaan Lavone Holland. Het thuispubliek moest genoegen nemen met slechts drie punten van de nieuw aangetrokken ‘guard’. De eerste score van de wedstrijd namens de Suns kwam van Boyd van de Vuurst de Vries. Williams mocht later in de wedstrijd zijn enige score (driepunter) laten noteren. Het eerste kwart was nog het meest aantrekkelijk van de hele wedstrijd. Tot 11-11 ging de score gelijk op, Den Bosch wist bij het eerste signaal een gaatje te slaan: 16-22.

Flitsende start
De tweede tien minuten kennen een flitsende start van Bosschenaar Jonathon Williams met drie scores op rij werd de afstand groter en nagenoeg niet meer te overbruggen, tegen een gemotiveerd Den Bosch, als Graham ook nog een van zijn zes driepunters ingooit. Bij de Suns lijkt er een plank op de basket te liggen, want het scoren gaat moeizaam. Tom Koopman noteert pas na ruim vier minuten de eerste score namens de Suns. Via 21-37 gaat de zoemer voor de rust bij 25-45.

Na de pauze loopt de voorsprong voor New Heroes als snel op naar vijfentwintig punten (39-64) Den Helder kan nog steeds geen potten breken en wordt langzaam naar de slachtbank geleid. Williams (Suns) maakt zijn eerdergenoemde driepunter en noteert 46-69 aan het einde van kwart drie. Boy van Vliet, de beste man aan Helderse zijde, opent de laatste tien minuten met een driepunter. Samen met een dunk van Thibault Vanderhaegen is dat ook zijn beetje het hoogte punt van kwart vier waren de Helderse Basketballers slechts negen punten weten te noteren. Eindstand 55-88.

Topscorers:
Suns: Boy van Vliet 17, Steve Harris 11
New Heroes: Torian Graham 28, Jonathan Williams 13, Payton Henson 11