Verkiezingen Provinciale Staten: 9 Helderse kandidaten

6

Den Helder – Deze week is de campagne voor de verkiezingen voor Provinciale Staten van start gegaan. Op 20 maart is het zover, dan mogen we weer stemmen. Er zijn in totaal negen kandidaten uit Den Helder, verdeeld over zes partijen. In totaal nemen vijftien partijen deel aan de provinciale verkiezingen.

Namens de VVD staat op plek 9 Hanneke Kaamer van Hoegee op de kandidatenlijst. Een stukje lager, op plek 21, staat Damian Dekker. Bij het CDA vinden we op plek 9 oud-wethouder, huidig raadslid en Prins Carnaval Edwin Krijns. De lokale kandidaat voor de PvdA is op plek 7 Aukelien Jellema, net als Kaamer van Hoegee op dit moment al Statenlid.

Bij de PVV vinden we de huidig fractievoorzitter uit de Helderse raad terug, Vincent van den Born staat op een 7e plaats en op plek 9 staat Joyce van Rijn uit Julianadorp. Peter Dirks is kandidaat nummer 26 voor de SP en tenslotte staan er nog twee lokale namen op de lijst van de ChristenUnie. Dat zijn op 11 Piet Bras en bijna onderaan, als lijstduwer, wethouder Tjitske Biersteker.

Hollands Kroon
Ook in buurgemeente Hollands Kroon zijn negen personen met provinciale politieke ambities. Het zijn Kees van Noordloos uit Wieringenwerf en Elaine Vlaming-Kroon uit Anna Paulowna, beiden voor het CDA. Voor GroenLinks staat Lilian Peters uit Hippolytushoef op de lijst en voor de ChristenUnie Johan Paul de Groot uit Wieringerwerf. Op de lijst van D66 is op plek 9 Afran Groenewoud (Wieringerwaard) te vinden. De Ouderenpartij heeft liefst vier kandidaten uit Hollands Kroon; op 1 Jeff Leever uit Wieringerwerf, op 12 Pieter Dijkstra uit Breezand, op 14 Pim de Herder uit Westerland en op 21 Piet Bruijstens uit Hippolytushoef.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst uit de Kieskring Den Helder.

6 REACTIES

 1. Ik heb de Helderse statenleden geen kik horen geven over de afbraak van de buslijn station zuid Julianadorp, ze slapen voort, en innen hun ruime vergoeding……… ik ga dit keer niet stemmen, zinloos. De Provincie is er voor Alkmaar en zuidelijker.

  • Ik ga wel (op de voor mij minst slechte ) stemmen. En weet al op wie. Al zal het wel weer op een teleurstelling uitdraaien. Maar niet stemmen, is je stem weggeven aan diegene waar je het meest last van gaat krijgen.

 2. Natuurlijk,ik ga ook,niet stemmen is inderdaad je stem weggeven.
  Weet ook op wie.
  Mag iedereen weten:Code Oranje.
  Waarom:Puur om het feit dat het programma probeert de burger zo direct mogelijk bij de politiek te betrekken.
  Of ze het waar kunnen maken?,hoop in ieder geval van wel.

 3. Ik ga wel, net als met de gemeenteraadsverkiezingen. Verschillende vakjes een mooi kleurtje geven. Ben je wel wezen stemmen , maar je stem wordt ongeldig verklaard. Kunnen ze er niks meer mee .

 4. Voor wie het nog niet snapt:
  1) Bij blanco of bij verkeert ingekleurd wordt je stem ongeldig verklaart, maar wordt je wel bij het opkomstpercentage opgeteld (je hebt immers je aanwezigheid bewezen door je te identificeren en het stembiljet in de bus te stoppen), verder valt er niets te verdelen want je doet gewoon niet meer mee.
  2) Als je thuis blijft ben je niet opgekomen, geen identificatie, je stembiljet zit niet in de stembus en je doet dus niet mee.

  https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/provinciale-staten/stemmen/blanco-ongeldig

Comments are closed.