Voorbereidingen bouw Abbesteehof begonnen

6

Den Helder – De voorbereidingen voor de bouw van tien innovatieve stadsvilla’s aan de Dirk Abbesteelaan in De Schooten zijn deze week begonnen. Nick Bruin uit Waarland sloopt de voormalige Prins Mauritsschool. De firma Dozy ontwikkelt en bouwt op het terrein tien vrijstaande huizen met een extreem hoge isolatiewaarde.

De tien kavels van de Dirk Abbesteehof zijn vanaf zo’n 400 vierkante meter groot. Ook voor bouwer Dozy vormen de tien stadsvilla’s een spectaculair project. Met oog op het milieu gaat Dozy als ontwikkelaar op zoek naar de grenzen van wat op het gebied van isolatie mogelijk is. Uiteraard met óók in het achterhoofd de snel stijgende energieprijzen, waarmee iedereen wordt geconfronteerd.

De isolatiewaarden van de tien gasloze stadsvilla’s van de Abbesteehof liggen bijna twee keer zo hoog als de momenteel gehanteerde standaard. Met extra zonnepanelen en een verzwaarde warmtepomp kunnen de huizen zelfs volledig energieneutraal worden gemaakt. De nieuwbouw houdt verder tot in de details rekening met levensloopbestendig wonen door de diverse uitbreidingsmogelijkheden.

6 REACTIES

  1. Ik vind het prachtig wat er allemaal door Woningstichting / Dozy wordt gerealiseerd in Den Helder. Maar wat zou het niet mooi zijn als we de projecten ook echt helemaal af maken….. Heiligharn / Baljuwstraat dus beide flats.

  2. Ik moet altijd wat lachen om de computertekeningen van dit project. Aan alle kanten heb je daar de vrijheid, terwijl je in werkelijkheid gewoon ingebouwd zit.

  3. wat gaat er gebeuren met de gesloopte flats ruimtes , (de grond )in de meidoorn straat en de jan verfaljeweg.
    worden er hier nieuwe huizen gebouwd!!!

  4. Er zouden nieuwe flats gebouwd moeten worden en rijtjeswoningen zoals die nieuwbouw in de Tuinstraat. Bouwen voor de mensen uit de regio, niet enkel voor mensen uit de randstad.

    • Ik heb daar eens een tijd geleden plannen voor gezien in een brochure , die uitgegeven was door de gemeente . Het was destijds de bedoeling, om vanaf de Flevostraat, na de sloop van de Eemstraat , en de Meidoornstraat, een verbinding te maken met de duinen. Of deze plannen nog steeds actueel zijn weet ik niet . Maar als het zo wordt , als wat ik zie gebeuren op de oude Eemstraat grond , dan heeft dat niets te maken met sociale woningbouw.

Comments are closed.