Warme Truiendag in De Helderse Vallei

0

Den Helder – Het is vrijdag 15 februari weer ‘warme truiendag’. De Helderse Vallei doet daar natuurlijk aan mee. Op ‘warme truiendag’ roept Klimaatverbond Nederland iedereen op om de verwarming thuis, op school en op het werk één graad lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Met die ene graad wordt namelijk maar liefst 6% CO2 en 6% energie bespaard. Als iedereen meedoet, kan op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden bespaard worden.

Warme truiendag is hét moment in het jaar om stil te staan bij je energiegedrag en het met elkaar delen van energiebesparingssuccessen, slimme innovaties en alledaagse duurzame oplossingen. Op 15 februari kan iedereen daarom tussen 11.00 en 16.00 uur bij De Helderse Vallei terecht voor meer informatie over wat je zelf kunt doen op gebied van duurzaamheid. Tips over bewust eten, schoner op weg gaan, een klimaatvriendelijke kledingkast en een energiezuiniger huis worden gecombineerd met leuke opdrachten. Misschien hebben bezoekers ook duurzame tips voor elkaar! Samen energie besparen geeft immers energie.

Natuurlijk staat de verwarming ook bij De Helderse Vallei op deze dag een graad lager en dus kan er een warme sjaal gebreid of gehaakt worden. Er zijn breinaalden, haaknaalden en bollen wol aanwezig. Een eigen brei- of haakwerk meenemen kan natuurlijk ook. Opgave voor deze dag is niet nodig en deelname is gratis. Meer informatie over ‘warme truiendag’ is te vinden op www.warmetruiendag.nl. Doe ook mee en zet de verwarming een graadje lager op 15 februari!