Zeemacht blijft boven de degradatiestreep

0

Den Helder – Afgelopen weekend werd de derde ronde van de Nationale Zwemcompetitie van de KNZB gezwommen. Vooraf aan deze ronde stond MSV Zeemacht, uitkomende in de landelijke B-klasse, op plaats zes, net boven de degradatiestreep. Bij deze ronde had de ploeg helaas last van veel afmeldingen wegens ziekte, waardoor er minder punten werden gescoord dan gehoopt. Niettemin wist Zeemacht zich te handhaven op de zesde plaats en bleef daarmee aan de goede kant van de degradatiestreep.

Bij de tweede wedstrijd in Purmerend werden ruim 30 persoonlijke records gezwommen. Collin Schouten zwom voor het eerst onder de magische 1 minuut grens op de 100 meter vrije slag. Christoph Smit haalde liefst 14 seconden van zijn 100 meter schoolslag PR af. Nikki Hofland zwom een nieuw clubrecord op de 50 meter rugslag. Basma Essataa, Lisa Hofland, Marco van der Wulp en Thijmen van Boheemen slaagde er allen in meerdere persoonlijke records te breken tijdens deze wedstrijd.

De laatste ronde wordt op 24 maart gezwommen en vindt wederom in Purmerend plaats.