Aanleg glasvezel in buitengebied start in mei

4

Den Helder – Kabeltex start in mei met de aanleg van haar glasvezelnetwerk in de buitengebieden van de gemeenten Schagen en Den Helder. Er zijn voldoende inschrijvingen ontvangen en in beide gebieden is de vergunning door de gemeenten inmiddels verstrekt. Daarmee is er niets meer dat de aanleg in de weg staat.

Eind januari berichtte Kabeltex al dat de aanleg van het glasvezelnetwerk in Schagen en Den Helder definitief doorging. Inmiddels zijn voor beide gemeenten de aangevraagde vergunningen verstrekt. Nu het eerste deel van de planning ook bekend is gaat in mei in beiden gemeente de schop in de grond en zullen de eerste bewoners worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Met de start van de aanleg komt wat Kabeltex betreft ook een einde aan de verwarring van de verschillende vraagbundelingsacties in de beide gemeenten. Op 6 maart heeft concurrent FiberNH op haar website aangegeven dat in zowel Schagen als Den Helder de 50% inschrijving nog niet is behaald. Wat overigens niet vreemd is. Immers, Kabeltex werft al langer abonnees en heeft daarmee een grote voorsprong.

Er wordt soms geadviseerd om “dubbel” in te schrijven. Dus, zowel bij Kabeltex als bij FiberNH. Dit raadt Kabeltex af, omdat de bewoners daarmee op het verkeerde been worden gezet. “Als het tegen zit, dienen ze straks bij twee partijen diensten af te nemen. Verder geeft FiberNH op hun site aan dat er maar plek is voor één netwerk in het gebied. Aangezien Kabeltex reeds heeft aangegeven dit netwerk te gaan aanleggen, betekent dit dat FiberNH geen netwerk zal aanleggen.”

4 REACTIES

  1. Onbegrijpelijk, in het buitengebied met een handje vol klanten kan glasvezel aangebracht worden en de rest kan op een koperdraadje verder kauwen.

  2. Benieuwd of het glasvezelnetwerk ook in de rest van Den Helder komt en of je dat kan afnemen zonder een televisie pakket. Dat alleen al zou een rede zijn om eindelijk weg te kunnen bij Ziggo. Ik kijk nooit tv maar betaal er toch voor. De (koper) draadjes van ziggo en kpn doen wel degelijk voorelkaar onder. Kpn levert namelijk op ons adres alleen adsl met een down van ongeveer 11Mbit en een up van 3 tot 4 Mbit. Ziggo kabel rond de 500 down en 20 up

Comments are closed.