DHA-A leader
DHA-A leader

Aantal WW-uitkeringen weer gedaald

Den Helder – Na een WW-stijging in januari, is het aantal WW-uitkeringen in februari weer gedaald. Vooral in Noord-Holland Noord (3,4%) was de daling sterk. Landelijk was de daling in geen enkele regio zo groot.

Een van de redenen is volgens het UWV dat het aantal WW-uitkeringen in de agrarische sector met bijna 10% afnam naar 333 uitkeringen. Daarnaast nam het aantal WW-uitkeringen in de zorg en welzijn flink af. Daar werden in februari 1.204 WW-uitkeringen verstrekt, 40 minder dan in januari.

Veel werkgevers in de zorg zijn op zoek naar mogelijkheden om hun vacatures te vervullen. Hoewel het aantal mensen dat aan een zorgopleidingen begint het afgelopen jaar sterk is toegekomen, is het onwaarschijnlijk dat hiermee de personeelstekorten worden opgelost. Er wordt daarom ook gekeken naar alternatieven, zoals het inzetten van zij-instromers en de mogelijkheid om de werkzaamheden op een andere wijze te organiseren, bijvoorbeeld door taken te herschikken of gebruik te maken van e-health (digitale ondersteuning voor patiënten en zorgverleners).

Regio
De daling in Den Helder bedroeg vorige maand 2,3 procent, in Schagen was dit 3,2 procent, in Hollands Kroon 0,5 procent en op Texel 2 procent. Den Helder telt nu 781 inwoners met een WW-uitkering. De grootste groep (353) behoort tot de leeftijdscategorie 50+.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

3 reacties

 1. RB

  vind het wel een alarmerend stukje uit het bericht: “De grootste groep (353) behoort tot de leeftijdscategorie 50+” en maar vol blijven houden dat de werkgevers niet aan leeftijdsdiscriminatie doen……
  .

 2. Ferry

  Ja zeker alarmerend en frustrerend voor de 50+ in dit land,en dit probleem is al jaren bekend.
  Misschien zou het voor het UWV iets zijn om een zwarte lijst te publiceren van bedrijven die zich aan deze leeftijdsdicriminatie schuldig maken.

 3. e

  Als er èèn instantie is , die aan leeftijd discriminatie doet , is dat het UWV zelf wel.

Reageren is niet meer mogelijk.