Assorgia tweede in Nijmegen, goed weekeinde voor Sportlust

0

Den Helder – Luca Assorgia van SV Sportlust heeft zondag een tweede plaats behaald op de 10 kilometer van de Stevensloop in Nijmegen. In het sterke veld hoefde hij alleen 45 seconden toe te geven op winnaar Jesper van der Wielen, die in 30:02 over de finish kwam.

Clubgenoot Filmon Tesfu liep de eerste drie kilometer op kop om Assorgia te helpen. Daarna versnelde Van der Wielen en volgde Assorgia met de latere nummer drie Kalid Amin op enige afstand. Uiteindelijk werd Assorgia daarmee tweede in een tijd van 30:47, voor Amin in 30:55. Tesfu liep de race wat rustiger uit en werd twaalfde in 33:21.

Bij de voorjaarsloop in Anna Paulowna liepen verscheidene atleten van SV Sportlust zich zondag in de prijzen. Op de 10 kilometer werd Paul Okkerse derde bij de mannen in een tijd van 37:38. Op de vijf kilometer werd Kirsten Bijker tweede bij de vrouwen in 26:01. De jeugd liep de wedstrijd over 3 kilometer. Kim Donker werd daar eerste bij de meisjes 12-15 jaar in 17:31 en Luc van de Wal werd bij de jongens in dezelfde leeftijdscategorie derde in 13:10.