Auto kwijt na rijden zonder rijbewijs

12

Den Helder – Een 30-jarige inwoonster uit Den Helder is haar auto kwijtgeraakt. De politie nam het voertuig woensdagochtend in beslag, nadat ze wederom was betrapt op autorijden. Probleem is echter dat de vrouw geen rijbewijs heeft.

Vorige week was ze al gewaarschuwd door de politie. Haar is toen gemeld dat als ze wederom achter het stuur zou kruipen, ze kans liep haar auto kwijt te raken. Omstreeks 09.00 uur zagen agenten haar weer rijden, dit keer op de Ruyghweg. Zij kreeg wederom een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Zij mocht haar auto direct leeg halen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept. Bij de rechter wordt het verzoek gedaan om deze te vernietigen.

De vrouw heeft dus geen rijbewijs, maar volgt wel rijlessen en was van mening dat dit voldoende was om zelf een auto te besturen.

12 REACTIES

 1. Niet alleen de auto vernietigen, ook de rijbevoegdheid (voor een tijd ontnemen). Dan kan deze mevrouw geen rijlessen meer nemen .

  • Wat voegt het ontnemen van de rijbevoegdheid voor deze mevrouw toe. Ze is “wederom” zonder rijbewijs in een auto gestapt, dus het maakt haar niet uit of ze officieel “mag” rijden of niet.

   • Het ontnemen van de rijbevoegdheid, betekend , dat deze mevrouw voorlopig , in ieder geval zolang als de rijbevoegdheid is ontnomen, uit het verkeer is genomen. Dat houdt in , mocht zij toch eigenwijs zijn , dat zij nergens voor verzekerd is , . Verder houd het ook in , dat een rijschool ook strafbaar is , als zij deze vrouw rijles geven. Zij kan haar roze papiertje halen wel een tijdje vergeten.

 2. Hoe (moedwillig) dom kun je zijn!
  Gelukkig zijn we (voorlopig) van deze “automobilist” af…
  Ik ben het met “e” eens dat getroffen maatregel eigenlijk nog te licht is!
  Maar ja… wat moet je anders… werkstaf of zo?
  Een nekschot is nog net te zwaar…

  • Als zij door de rechter is veroordeeld, en ze wordt weer gesnapt, dan kan er zwaarder gestraft worden. Kan zomaar zijn , dat je de zware stalen deur, voor een maand aan de binnenkant kan bekijken. Of ze raken haar goed in haar portemonaie, 3800 euries is zomaar mogelijk .

   • Hoe komt u bij dat bedrag van 3800 euro? Is dat ergens op gebaseerd?
    380 euro lijkt me reëler.

    • t Kan Erger , dat kan het inderdaad . Artikel 177 Wegenverkeerswet. Hechtenis van twee maanden en een boete tweede categorie , die vanaf 2016 4100 euro bedraagt

 3. Voorlopig maar even oefenen op Zandvoort en tijdens het kermisseizoen in de regio …., totdat zij is geslaagd voor theorie, want daar schort het duidelijk aan. 😀

   • er rijden inderdaad veel te veel idioten rond hier, maar die zijn in ieder geval wel verzekerd en keert de verzekering tenminste iets uit bij een ongeval….. als je zonder rijbewijs in een auto stapt ben je niet verzekerd en ben je als slachtoffer bij een ongeval met zo’n Tokkie echt totaal de lul want daar is natuurlijk ook niets te halen….

Comments are closed.