BCJ trots op Nederlands Kampioenen Jiu Jitsu

0

Den Helder – De sporters van Budocentrum Juliandorp hebben afgelopen zaterdag maar liefst vijf Nederlandse titels Jiu Jitsu mee naar huis genomen. Daarnaast werden er diverse prijzen in de wacht gesleept tijdens het 10e Colin Kist toernooi, waaronder een mooie gouden medaille.

Yasmina Hooijmans, 14 jaar, werd vorig jaar ook al Nederlands Kampioen op het onderdeel Jiu Jitsu Fighting. Dit jaar kwam ze daarnaast ook uit in het NK Newaza systeem en ook daar pakte ze een gouden plak. Yasmina liet met een prachtige combinatie aan technieken zien dat ze verdiend haar titel nog een jaar mag dragen.

Clubgenoot en trainingsmaatje Gillian van Genderen, 15 jaar, liet tegen een zeer ervaren tegenstander met internationale wedstrijdervaring zien dat hij ook heel wat in huis heeft. De partij leverde hem een zeer verdiende 2e plaats op het NK op. Ook Manon Visser, 19 jaar, en de 24-jarige Rianne Toorenburg werden Nederlands Kampioen in het Newaza systeem. Rianne liet net als Gillian zien dat ze zich ook zeer goed redt tegen tegenstanders van internationaal niveau. Zij vocht haar beslissende partij in de categorie Fighting tegen de viervoudig wereldkampioen. De wedstrijd ging gelijk op tot aan de laatste vijf seconden, die in het voordeel van de wereldkampioen uitvielen. Een prachtige 2e plek dus, die niet onder doet voor haar gouden plak.

Goud en brons
Voor de twee jongste deelnemers, Mike Tuin, 11 jaar en Woud van den Berg, 11 jaar, was het de eerste keer dat ze zouden strijden in de categorie -15 beginners. Beide lieten in elke fase van de wedstrijd zien dat ze perfecte technieken beheersten. De jongens moesten ook tegen elkaar, wat altijd een bijzonder moment is voor trainingsmaatjes. Ze deden het prima en Woud ging naar huis met een gouden medaille en Mike met een bronzen medaille.

Meer weten over de mogelijkheden om ook Jiu Jitsu of een andere budosport te gaan beoefenen? Kijk op www.budocentrumjulianadorp.nl en meld je aan voor een gratis proefles.