Boomfeestdag ook in Den Helder

0

Den Helder – Op Nationale Boomfeestdag, woensdag 13 maart, worden op de hoek van de Folkert Lambertstraat met de Gerbrands Scheltestraat in De Schooten bomen geplant. De locatie is gekozen naar aanleiding van een buurtinitiatief in samenwerking met Vogelwerkgroep Den Helder en heeft tot doel om het plaatselijke grasveld aantrekkelijker te maken voor mens en dier.

Dit jaar steken leerlingen uit de bovenbouw van basisscholen De Dijk, Schoterduijn en De Vlieberg hun handen uit de mouwen om bomen te planten.

Ook bij de De Helderse Vallei staat de boom op 13 maart in de volle zon. Jeugd kan van 14.00 tot 16.00 uur komen ‘bosjutten’ in de Donkere Duinen. Onderweg ontdek je meer over bomen en planten. Leen de benodigde spulletjes en opdrachten bij de balie in het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4-12 jaar en de kosten zijn € 1 per kind. Vooraf aanmelden is niet nodig. De Helderse Vallei is te vinden aan de Jan Verfailleweg.