Cyano Hunting kampioen van Noord-Holland

0

Den Helder – Afgelopen zondag vond in sporthal The Dome in Houten (Utrecht) het Groot Houten Judotoernooi plaats. Het was de tweede keer dat er aan dit toernooi werd deelgenomen en in totaal betraden zeven Helderse judoka’s van Bakker Sports de “tatami” (judomat). Net als vorig jaar vielen alle judoka’s weer in de prijzen.

Eerste prijzen waren er voor BJ Schippers (U15, -42 kg), Quinn Mulder (U15, -50 kg), Jayden Tijdeman (U12, -34 kg) en Stef van Gemert (U12, -38 kg). Voor BJ en Jayden was het zelfs de tweede achtereenvolgende keer dat zij een eerste prijs wisten te behalen op dit toernooi. Na een tweede prijs vorig jaar, lag Quinn nu dan ook beslag op de allerhoogste podiumplaats. Tweede prijzen waren er voor Rens Meier (U15, -46 kg), Sterre Dalmeijer (U15, -52 kg) en Jamie van Dorland (U15, -36 kg).

Gelijktijdig vond in Beverwijk de Noord-Hollandse kampioenschappen pupillen A plaats, waaraan drie jonge Helderse judoka’s deelnamen. Uiteindelijk wist alleen Cyano Hunting een prijs te bemachtigen en wel de allermooiste. Na vier partijen overtuigend met de maximale score gewonnen te hebben, mocht Cyano zich kampioen van Noord-Holland noemen in de gewichtsklasse tot 34 kg.