Donar te sterk voor Den Helder Suns

0

Den Helder – Aan de vooravond van de heenwedstrijd in de 1/8 finales van de EuroCup, heeft regerend titelhouder Donar geen misstap begaan tegen Den Helder SUNS. In sporthal Sportlaan boekte de Groningse brigade een reguliere zege op een gehavend Den Helder SUNS: 96-67 (49-30).

Den Helder SUNS begon incompleet aan de wedstrijd. De Luxemburgse international Alex Laurent klapte in het oefenduel tegen Leuven Beears vorige week stevig door zijn enkel, met alle gevolgen van dien. Het heeft er alle schijn van dat hij voorlopig nog niet inzetbaar zal zijn. De opening was voor Donar, 7-2 maar de thuisploeg klampte aan, 7-7, en kwam bij 15-14 zelfs even op voorsprong. Verder liet de Braal-equipe het niet komen en was de thuisploeg op achtervolgen aangewezen getuige de 34-21 periodestand in Gronings voordeel.

Een dunk van Sean Cunningham betekende een marge van 20 punten vroeg in het 2e kwart: 41-21. In het vervolg van het tweede speelbedrijf bleef de marge rond de 20 punten schommelen. Na rust, die bij 49-30 aanbrak, werd bij 66-36 de klip van 30 punten bereikt. Donar schoot met scherp, kon tactisch wat zaken uitproberen en Den Helder SUNS had moeite met het vinden van de juiste richting. De 4e periode startte bij een 82-50 stand en daarin kwamen alle (bank)spelers aan bod.

Voor Donar wacht, zoals hierboven gemeld, Filou Oostende in een ongetwijfeld uitverkocht MartiniPlaza, terwijl Den Helder SUNS twee uiterst belangrijke duels op de rol heeft staan tegen BC Apollo (komende donderdag in Amsterdam) en BAL, dat zaterdag naar Den Helder komt.

Foto’s: DHFOTO.