Fit worden (of zijn) bij Zorggroep Tellus

0

Den Helder – Het was zwoegen geblazen op de locaties De Lichtboei en De Groene Vecht van Zorggroep Tellus. Cliënten, mantelzorgers, familieleden, vrijwilligers en medewerkers waren uitgenodigd voor de kick-off van TellusFit, het jaarprogramma van Tellus dat geheel in het teken staat van bewegen.

Tijdens het jaarprogramma van TellusFit zullen het hele jaar diverse activiteiten plaatsvinden die geheel in het teken staan van bewegen en gezond zijn. Zorggroep Tellus wil met dit programma haar cliënten, medewerkers en vrijwilligers motiveren om meer te sporten, omdat iedere dag bewegen een positief effect op de gezondheid. Daarnaast biedt iedere vorm van sport vaak een sociaal element. Het samen sporten met anderen breekt de dag en biedt vaak de mogelijkheid om contacten met anderen aan te gaan. Gezamenlijk sporten verbindt, schept een band en zorgt voor plezier. Twee vliegen in een klap dus!

Voor het jaarprogramma zijn een aantal materialen, zoals een duofiets en hometrainers, aangeschaft om meer te bewegen. Deze materialen werden tijdens de kick-off afgelopen woensdag voor het eerst in gebruik genomen. De kick-off werd geopend door Wilco van der Most, Raad van Bestuur, op locatie De Groene Vecht en door Paula Udding, Manager Zorg & Welzijn, op locatie De Lichtboei. Samen met bewoners fietsten zij het eerste rondje op de duofiets.

Workshop
Daarnaast waren er sportieve activiteiten voor jong en oud. Sportschool Theo Komen kwam met een programma voor de ouderen en ook medewerkers en vrijwilligers gingen hard aan de slag met een workshop van de sportschool. Zo werden er bewegingen gedaan op de stoel en deden medewerkers mee met diverse sportieve activiteiten in spelvorm.

De dansschool Salsa by Djey zorgde ervoor dat de heupen losser werden gemaakt en ook kon men langs gaan bij de diverse gezondheidskramen, zoals een fysiotherapeut en voedingsdeskundige, voor meer informatie. Uiteraard stond er aan het einde van de workshops een heerlijke gezond drankje klaar en een gezonde snack.