Forum en GroenLinks winnen in Noord-Holland

1

Regio – Niet alleen in Den Helder zelf, maar ook in de provincie Noord-Holland zelf scoorde het Forum voor Democratie goed bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. Na het tellen van 90,4 procent van de stemmen gaat het Forum nek-aan-nek met GroenLinks als het gaat om de vraag: wie wordt de grootse partij.

FvD krijgt 9 zetels, net als GroenLinks (+5). De VVD eindigt op 8, een verlies van 3. Verlies is er voor D66 (-4), dat op 6 uitkomt. Ook de PvdA moet een zetel inleveren en houdt er 6 over. Het CDA komt uit op 4 (-1), Partij voor de Dieren is nieuw en krijgt 3 zetels, net als de PVV (-3) en de SP (-3). De ChristenUnie gaat van 0 naar 2 en verder is er 1 zetel voor 50 Plus (+1) en Denk (+1).

Deze uitslag betekent dat de huidige coalitie in Noord-Holland, die bestaat uit VVD, D66, PvdA en CDA, van de 33 zetels er nog 24 overhoudt, geen meerderheid dus op een totaal van 55 zetels.

1 REACTIE

Comments are closed.