Helderse duinen officiële wandelroute NS

12

Den Helder – NS en Stichting Wandelnet kiezen elk jaar vier wandelroutes die gedurende het wandelseizoen onder de aandacht gebracht worden van de Nederlandse treinreiziger. NS heeft maandag bekend gemaakt dat de route ‘Helderse Duinen’ één van de routes is die speciale aandacht krijgt in wandelseizoen 2019-2020.

Recreatie Noord-Holland is als beheerder van Wandelnetwerk Noord-Holland blij met deze bijzondere promotie voor Den Helder, vooral ook omdat de gekozen wandelroute de veelzijdigheid van Den Helder laat zien. Wandelaars doorkruisen bij de wandeling duinen, bos en polderlandschap. De gevarieerde wandeling voert door slingerpaadjes in de duinen, maar ook over de robuuste dijk met een fantastisch uitzicht op zee met marineschepen, onderzeeboten en mogelijk zeehonden. Onderweg treft de wandelaar oude forten, de markante vuurtoren en enkele musea en kan een bezoek gebracht worden aan De Nollen van R.W. van de Wint en De Helderse Vallei. Vanaf de dijk kan tevens een uitstapje gemaakt worden naar de binnenstad en de oude Rijkswerf Willemsoord met historische schepen en talrijke horecagelegenheden voor een welverdiende pauze. De route ‘Helderse Duinen’ is een veelzijdige route waarbij natuur, cultuur en de maritieme historie van Den Helder elkaar ontmoeten.

Uitgangspunt voor een NS-wandeling is dat deze begint en eindigt op een NS-station, dat de route gemarkeerd is en dat er tips gegeven worden voor leuke horeca en bezienswaardigheden langs de route. De ‘Helderse Duinen’ route begint of eindigt bij NS-station Den Helder Zuid of Den Helder. Met bijna 360.000 downloads per jaar zijn de NS-wandelingen zeer populair. Van elke route is er een gratis beschrijving, kaartje en gps-track te downloaden via www.ns.nl/dagje-uit/wandelen en www.wandelnet.nl. De ‘Helderse Duinen’ route is ook te vinden via www.denhelder.online. De vier uitgekozen NS-wandelingen zullen de komende tijd via social media, het magazine Spoor van de NS en een aantal landelijke kranten gepromoot worden.

12 REACTIES

 1. speciaal voor Henk al de treinen weer eens uitgevallen zijn is er nu de NS wandelroute, minder snel maar wel op uw eigen tijden milieuvriendelijk van a naar b

 2. Lijkt me leuk om de route van 9.5 km te lopen. Vele bezienswaardigheden zijn me bekend, maar ik zal er met een beginnersgeest, zoals zenboeddhisten zeggen, naar kijken. Dan zal de wandeling ongetwijfeld interessant zijn. Met een frisse blik ziet alles er net anders uit!

 3. Ik zou wel eens willen weten waar en wanneer de betreffende foto is genomen, het wandelpad en het witte hek-werkje aan het eind daarvan komen mij onbekend voor; de belijningen op de weg komen niet overeen met de zanddijk en de beide agrarische bedrijven kan ik ook niet thuisbrengen.
  Somebody ! ….

  • De Foto toont de oude toren op het schietterrein Botgat. Vanuit deze toren werd het doelvliegtuig bestuurd en de veiligheid tijdens het schieten bewaakt . Nu is het een uitkijk/ observatietoren.

 4. Dit gewoon leuk positief nieuws,en welke strand opgang het ook is,het is prima zo.

 5. Het is inderdaad de Zanddijk Marc, 250 meter zuidelijk van strandslag Falga.
  De boerderij aan de weg is Zanddijk nr. 5, rechts daarvan is Camping Duinzoom Hoeve en het wandelpad begint tegenover Middenvliet.

  Even voor de wandelaars die de NS-route gaan volgen: Voor dit plaatje heeft u een verrekijker nodig, of grote trek in 7 km extra.

Comments are closed.